Hlavní obsah

Bolí vás každý pohyb? Známe řešení!

Foto: Thinkstock

Po zimě se na svaly a klouby musí pomaluFoto: Thinkstock

Reklama

Také se už těšíte, až vyrazíte na první výlety do přírody? Nebo radši dáváte přednost uklidňující práci na zahrádce? Ať již je vaším koníčkem cokoliv, je jisté, že se do svých oblíbených aktivit po dlouhém zimním půstu vrháte s nadšením a vervou. Co vás ovšem brzdí? Nepříjemná bolest svalů a kloubů. Poradíme vám, jak se jí zbavit!

Článek

Při tomto jarním opojení mnohdy zapomínáme na to, že je naše tělo po zimě trochu víc zlenivělé a že se na ně musí ppoommaalluu… Tak se může lehce stát, že se ozývají klouby a cítíme i svaly, o jejichž existenci jsme pomalu neměly ani potuchy. Elán vyprchává, zatímco nás trápí křeče a každý pohyb je jako za trest…

Pro příště je dobré myslet na možné obtíže předem, nebrat si ze začátku velká sousta, a když víte, že jste přes zimu opravdu zahálely, naordinovat si výživnou kúru pro svaly, klouby i kosti. Stejní pomocníci přispějí i k rychlejší regeneraci, pokud je již pozdě na prevenci a tělo prostě bolí.

Klouby ocení… glukosamin sulfát, chondroitin sulfát a MSM

Tyto tři látky jsou optimální trojkombinací vzájemně se doplňujících výživných látek, které potřebují naše kloubní chrupavky pro to, aby udržely v kondici náš pohybový aparát. Jsou přirozenou součástí kloubů, ale věkem, nadměrnou zátěží nebo i kvůli genetickým dispozicím se v nich nemusí vyskytovat v dostatečném množství. Přitom na nich záleží míra regenerace, dostatečná pružnosti i rychlost hojení kloubů. Není ale nic jednoduššího než je doplnit pomocí vhodného doplňku stravy. ArtiVit 3 obsahuje všechny tři potřebné součásti ve vyváženém poměru, který umožňuje jejich optimální fungování.

Svaly uvolní… hořčík

Křečemi jsou nejčastěji postiženy lýtkové svaly. Bolest přichází buď při, nebo po náročném výkonu, nejvíce ale v noci. O to je nepříjemnější. Tělo nám tak hlásí nedostatek hořčíku a vitaminů skupiny B, především pyridoxinu (B6). Právě hořčík pomáhá uvolňovat napětí, a to jak fyzické, tak i psychické. Podporuje lepší průtok krve cévami, působí relaxačně i antidepresivně, celkově uvolňuje tělo i mysl. Hořčík tělu dodáte konzumací mléčných výrobků, ryb, masa, banánů nebo kvasnic. Nebo si vyrobte relaxační nápoj ze šumivých tablet Revital Hořčík + B6, který zakoupíte v každé lékárně. A na otázku „Svaly?“ můžete v klidu říkat „Žádná křeč!“

Kosti posílí… vápník

Dalšími „vedlejšími efekty“ dostatečné hladiny vápníku jsou pevné nehty, lepší paměť, nižší krevní tlak, lepší štěpení tuků. Neholdujete-li mléčným výrobkům, mořským rybám, kvasnicím či brokolici, je možné, že máte deficit vápníku. Zastavte se proto v lékárně, třeba pro tablety Revital Vápník - hořčík - zinek + vitaminy D3 a K1, které vám pomohou potřebné látky doplnit.

Budete-li dbát o své tělo a o pravidelný přísun výživných látek, které pro svůj pohyb potřebuje, dáte brzy sbohem bolavým kloubům i svalům a pohyb pro vás bude jen radostí, na kterou se budete vždy těšit.

Reklama

Související témata:

Načítám