Hlavní obsah

Bolí vás krční páteř? Vyrobte si nahřívací polštářek!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období home officů má sice něco do sebe, ovšem rozhodně nepomáhá našemu zdravotnímu stavu. Trpí vaše záda a trápí vás bolesti krční páteře? Máme pro vás super tip. Ušijte si nahřívací polštářek!

Článek

Při home officech máte často špatný posez u počítače nebo koukáte do telefonu s příliš skloněnou hlavou. Tím nesmírně trpí vaše krční páteř, ale i bedra, a tak není divu, že se pídíte po tom, jak si ulevit.

Než se vydáte na rehabilitace, doporučujeme vyzkoušet nahřívací polštářek. Ten lze zakoupit na internetu zhruba za 400–600 Kč, vy si ho ale můžete jednoduše ušít v pohodlí domova a od dost levněji.

Při výrobě nahřívacího polštářku si lze vybrat z několika druhů náplně. Jednou z nejlevnějších variant je suchá nevařená rýže. Kdo má rád vůni levandule, může ji v sušené formě přidat k rýži, aby se ze sáčku po nahřátí linula i příjemná vůně. Použít můžete také rozmarýn, mátu či heřmánek. Jak na to?

Co budete potřebovat

Připravte si kus měkké, ale pevné látky o rozměrech zhruba 80 x 50 cm, zubaté nůžky na textil, krejčovský metr na odměření, 2 kg rýže na náplň a šicí stroj, nebo jehlu s nití.

Tip: Využít můžete i starší povlak na polštář či přikrývku. Místo rýže by jako náplň do polštářku byla vhodná lněná semínka, ovšem ta jsou o něco dražší, či třešňová jadérka.

Foto: Tomáš Rubín

Na ušití nahřívacího polštářku si připravte pevnou látku, nevařenou rýži, metr, nitFoto: Tomáš Rubín

Jak postupovat

Foto: Tomáš Rubín

Látku přeložte napůl, aby vznikl podlouhlý obdélník o rozměrech 80 x 25 cm. Následně otočte a látku sešijte naruby po stranách tak, aby na jedné užší straně zůstal otvor pro naplnění rýžíFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ušitý sáček znovu obraťte, naplňte rýží, a poté zašijte i úzký otvor. Vak nesmí být příliš napěchovaný, aby se hezky přizpůsobil a tvaroval za krkemFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Vak naplněný rýží si ještě rozdělte na pomyslné třetiny, v nichž by měla být náplň rovnoměrně rozložena, a dvakrát prošijteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

A je hotovo. Prošitím vám v podstatě vzniknou tři naplněné polštářkyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pak už jen stačí polštář nahřát v mikrovlnné troubě po dobu tří minut. Takto teplý vydrží půl hodinyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Relax u televize nebo u knihy dostane hned jiný rozměrFoto: Tomáš Rubín

Od bolestí zad i krční páteře vám pomůže ulevit i obyčejný tenisák!

Reklama

Načítám