Hlavní obsah
3,2
(90)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Bramborová omeleta s mléčným selátkem? Luxus! Připravit si skvělé jídlo pod širým nebem je zážitek už sám o sobě. Tady je recept.

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kýta
  • 1 ks kýty z mléčného selátka
  • sůl
Omeleta
  • 500 g brambor
  • 250 ml BIO panenského slunečnicového oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 ks vejce
Článek

Postup

01.

Kýtu z mléčného selátka osolte ze všech stran a zabalte do alobalu. Na uhlíky v ohništi dejte tenkou vrstvu popela a vložte zabalené selátko. Nahoru umístěte několik žhavých uhlíků, aby se kýta pekla z obou stran. Asi po hodině a půl můžete kýtu rozbalit. Přiložte do ohně a kůži dopečte na ohni dokřupava a dozlatova.

02.

Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a pomalu vařte v panenském slunečnicovém oleji se lžičkou soli doměkka.

03.

V misce se stejným objemem jako má pánev rozšlehejte vejce.

04.

Z měkkých brambor slijte olej, který uschovejte k dalšímu vaření, a ještě horké brambory promíchejte v misce s vejci a nechte krátce odpočinout.

05.

Směs brambor a vajec opatrně vlijte do rozpálené pánve a nechte opéct ze spodní strany (asi 3 minuty podle intenzity ohně). Obsah pánve vyklopte na talíř nebo prkénko, otočte a neupečenou stranou dolů nechte omeletu sklouznout zpět do pánve. Dopečte z druhé strany a hotovou omeletu vyklopte na talíř. 

06.

Omeletu můžete podávat ještě horkou a uvnitř vláčnou, nebo ji dopéct, nechat vychladnout a podávat zastudena nakrájenou na malé porce jako drobné pohoštění.

Chcete poznat Martina Hromase v akci? Podívejte se na pořad Ze dvora na Stream.cz.

Jestli máte rádi vaječná jídla, zkuste taky výtečnou sladkou omeletu pro ty, kdo drží dietu nebo omeletu s paprikami. A všechny, kdo jedí zdravě, by mohla bavit omelat bez smažení. Dobrou chuť!

Reklama

Související témata:

Načítám