Hlavní obsah
3,0
(229)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tenhle salát vás mile překvapí. Lehce navinulý, křupavý a svěží, příjemně sytivý díky bramborám a voňavý po kopru. Hodí se jako příloha k tradičním řízkům nebo ke grilovanému masu. A dát si ho můžete klidně i samotný!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 600 g brambor
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks cibule
  • 150 g zakysané smetany
  • 50 g majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 svazek čerstvého kopru
Článek

01.

Uvařte brambory ve slupce, nechte je vychladit, oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Oloupejte okurku, rozkrojte ji napůl a lžičkou odstraňte část se semínky. Pokrájejte ji na kostičky stejně velké, jako brambory. Oloupanou cibuli pokrájejte nadrobno.

02.

V míse smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a hořčicí. Přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a opět dobře rozmíchejte. Přidejte najemno nasekaný kopr – množství odhadněte podle vaší chuti. Vmíchejte cibuli a okurku a nakonec opatrně přidejte brambory. Ochutnejte a případně dosolte.

03.

Nechte v chladu rozležet alespoň hodinu, klidně ale i do druhého dne. Podávejte vychlazený.

Zkoušíte rádi lehčí a svěžejší verze bramborového salátu, nebo se držíte klasiky?

Reklama

Související témata:

Načítám