Hlavní obsah

Bramborový salát s okurkou

Hodnocení:
(216)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Tenhle salát vás mile překvapí. Lehce navinulý, křupavý a svěží, příjemně sytivý díky bramborám a voňavý po kopru. Hodí se jako netradiční příloha k tradičním řízkům, pro mne je to ale bezkonkurenční jednička ke grilovanému kuřecímu masu. Připravuji ho večer předem – přes noc se rozleží a servírovaný vychlazený je opravdu osvěžující.

Ingredience pro:
6 porcí
Budete potřebovat:
  • 600 g brambor
  • 1 salátová okurka
  • 1 bílá cibule
  • 150 g zakysané smetany 20%
  • 50 g majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 svazek čerstvého kopru
Článek

Krok 1: Uvařte brambory ve slupce, nechte je vychladit, oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Oloupejte okurku, rozkrojte ji napůl a lžičkou odstraňte část se semínky. Pokrájejte ji na kostičky stejně velké, jako brambory. Oloupanou cibuli pokrájejte nadrobno.

Krok 2: V míse smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a hořčicí. Přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a opět dobře rozmíchejte. Přidejte najemno nasekaný kopr – množství odhadněte podle vaší chuti, já dávám dvě polévkové lžíce. Vmíchejte cibuli a okurku a nakonec opatrně přidejte brambory. Ochutnejte a případně dosolte.

Krok 3: Nechte v chladu rozležet alespoň hodinu, klidně ale i do druhého dne. Podávejte vychlazený.

Zkoušíte rádi lehčí a svěžejší verze bramborového salátu, nebo se držíte klasiky?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama