Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Majonézový salát s uzeninou doplňte pro větší svěžest čerstvou okurkou, ředkvičkami a pažitkou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 600 g brambor
  • 4 ks ředkviček
  • 4 lžíce majonézy
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 ks párku
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ředkvičky, okurku a párky nakrájejte na kolečka. 

02.

Vše promíchejte s majonézou, nasekanou pažitkou a hořčicí, osolte a opepřete. Ozdobte petrželkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie909,65 kJ
Bílkoviny6,3 g
Tuky12,72 g
Sacharidy19,04 g
Sůl1,7 g
SAFA2,48 g
Vláknina2,39 g
Cukry2,94 g

Načítám