Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na tom, co do bramborového salátu patří nebo nepatří, se dvě rodiny nejspíš neshodnou. Nic to ale nemění na tom, že udělat malou obměnu nikdy neuškodí.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g brambor
  • 50 ml bílého vinného octa
    12
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce kaparů
  • 50 ml černých oliv
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g naložených sardelek
    4
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvaříme ve slupce. Studené je oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

02.

V misce smícháme dohromady ocet a olej. Přidáme posekanou petrželku, slité posekané kapary, olivy nakrájené na plátky a najemno posekaný česnek. Jemně promícháme s bramborami a necháme odležet. Servírujte pokladené sardelkami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie949,79 kJ
Bílkoviny5,88 g
Tuky11,26 g
Sacharidy24,69 g
Sůl1,55 g
SAFA1,82 g
Vláknina2,62 g
Cukry3,41 g
Související témata:

Načítám