Hlavní obsah

Brambory dušené v kuřecím vývaru

Hodnocení:
(411)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
nízká

Brambory jako příloha se vám zdají nudné? Připravte je jinak. Místo vody zvolte kuřecí vývar a doplňte ho voňavými bylinkami.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 kuřecí skelety
  • 5 brambor
  • mořská sůl
  • 1 snítka šalvěje
  • 3 snítky tymiánu
  • čerstvě mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Omyté kuřecí skelety zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené (místo skeletů můžete použít samotné hřbety, krky nebo třeba křídla), a přiveďte vodu k varu. Pak plamen stáhněte na minimum, aby vývar jen tu a tam lehce probublal. Takto vařte asi hodinu. Hotový vývar slijte a seberte z něj přebytečný tuk. 

Krok 2: Brambory oškrábejte a nakrájejte na kousky. Zalijte vývarem jen tak, aby byly těsně ponořené, osolte, přidejte bylinky podle chuti (skvělý je i rozmarýn nebo plocholistá petržel) a přiveďte k mírnému varu. Brambory duste doměkka, podle potřeby vývar po trochách dolévejte.

Krok 3: Pokud brambory chystáte jako přílohu, slijte z nich zbylý vývar, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s masem.

Tip: Pokud chystáte brambory jako hlavní jídlo, klidně u nich trochu vývaru při podávání ponechejte a na závěr je posypte strouhaným parmazánem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.