Hlavní obsah

Brambory pečené ve vývaru s česnekem

Hodnocení:
(4)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
55 minut
Náročnost
nízká

Do výplaty daleko? Hledáte tip na levnou večeři? Tak to se vám bude hodit recept na brambory pečené ve vývaru s česnekem.

Ingredience pro:
2 přílohové porce
  • 200 g nových brambor
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 70 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brambory ve slupce omyjte. V pekáčku nebo kastrolu, který půjde dát do trouby, rozpusťte máslo a smíchejte jej s olivovým olejem. Česnek nasekejte najemno a v másle jej orestujte dozlatova. Pak přidejte celé brambory a vše promíchejte.

Krok 2: Brambory zalijte silným zeleninovým vývarem (použít můžete i ten z kostky) a přiveďte k varu.

Krok 3: V tu chvíli vložte pekáček do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a brambory zvolna pečte asi 40 minut, až změknou.

Krok 4: Hotové brambory přeneste zpět na plotnu a za častého míchání vyvařte přebytečnou tekutinu. Brambory pak budou krásně lesklé a na dně pekáčku vám zůstane úžasná šťáva, kterou je při servírování nezapomeňte polít. Ve finále by na stole neměla chybět sůl!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.