Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Když se griluje maso, není důvod si k němu neogrilovat i plněné brambory. Co takhle klasická kombinace nivy a slaniny? Hodí se spíš k výrazněji ochuceným masům, nebo si můžete dít klidně jako hlavní chod.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g anglické slaniny
  • 50 g sýru s modrou plísní
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks brambor
Článek

Postup

01.

Brambory rozpulte a vydlabejte. Vnitřek dejte do misky, smíchejte s na kostičky nakrájenou slaninou a s nastrouhanou nivou. Osolte a opepřete. Touto směsí naplňte vydlabané brambory a posypte je čerstvě nasekanou petrželkou. Brambory grilujte na grilovacím tácu tak dlouho, dokud se niva nerozpustí.

Související témata:

Načítám