Hlavní obsah

Brýle už jen jako módní doplněk

Reklama

Brýle jen se skly bez dioptrií jsou příjemná změna, kterou můžete podpořit prodloužením řas a zlepšením vzhledu očních víček. Sluší vám brýle, ale zároveň vás omezují při sportu i v každodenním životě? Díky laserové oční operaci se můžete s dioptriemi rozloučit, ale oblíbené brýle dál příležitostně nosit jako módní doplněk. Stačí nechat si do nich vložit skla bez dioptrií!

Článek

Pohled přes sklo očím nijak neuškodí. Ať už s brýlemi nebo bez nich, každá žena si přeje krásné a dlouhé řasy. Víte, že si můžete prodloužit vlastní řasy jen aplikací speciálních kapek?

Dnešní moderní lasery umožňují šetrně odstranit oční vady, jako jsou krátkozrakost nebo dalekozrakost, včetně možných kombinací s astigmatismem. Nově je možné laserem operovat i tzv. vetchozrakost, tedy potřebu brýlí na čtení, která se často objevuje ve věku nad 40 let. Tyto laserové zákroky dnes probíhají jen s minimálním využitím mechanických nástrojů. Důležité části operace jsou prováděny pouze s pomocí laserů, což přináší vysokou míru bezpečnosti a šetrnosti zákroku. Oko je znecitlivěno anestetickými kapkami, takže zákrok není bolestivý. Pacienti pouze popisují pocit mírného tlaku v úvodní části operace. Oční operace laserem je dnes rychlý ambulantní zákrok, který se provádí na obou očích v jeden den. Následně můžete s doprovodem odejít domů. Díky šetrným technologiím a postupům je pooperační průběh velmi rychlý – v pátek na operaci, a v pondělí do práce.

Dobře vidět bez brýlí je příjemné a pohodlné. Pro lepší pocit i estetický dojem může být vhodné uvažovat také o plastické operaci očních víček. Ta připadá v úvahu především v případě snížení elasticity kůže, která vede k převisům víček, k nimž se někdy přidá také prolabující tuková tkáň. Operace se provádí zpravidla na horních víčkách, někdy také na dolních. Zákrok je ambulantní a je možné využít vysokofrekvenčního elektrokauteru, což je chirurgický přístroj pro precizní a šetrný řez s minimálním krvácením.

Krásné, dlouhé, tmavé a husté řasy nemusí znamenat starosti s rozmazáním řasenky či potíže způsobené lepidly na umělé řasy. Díky aplikaci speciálních kapek je možné podpořit růst vašich vlastních řas. Při delší aplikaci se řasy zahušťují a postupně ztmavnou. Rozmazání řasenky se už nemusíte obávat. Zároveň ušetříte čas při líčení. Dárkový poukaz na prodloužení řas kapkami by určitě mohl být hezký dárek třeba ke Dni matek, který letos připadá na neděli 13. 5.

Prodlužování očních řas kapkami

Kromě laserových operací očních vad a estetických zákroků provádí oční klinika Gemini jako první v ČR také operace šedého zákalu laserem VICTUS. Z dalších typů očních onemocnění léčí např. keratokonus (onemocnění rohovky). Součástí kliniky je také vitreoretinální centrum, které se specializuje na léčbu onemocnění sítnice.

Reklama

Související témata:

Načítám