Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Chystáte grilování? Oslňte burgery. Netradičními! Masovou náplň hravě nahradí třeba směs z cukety a hrášku. Nevěříte? Tady je recept!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hrachových lusků
  • 1 ks cukety
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 ks mozzarelly
    7
  • 1 ks rajčat
  • 2 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1 hrst polníčku
  • 5 lžic oleje
  • 4 ks pečiva
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cuketu nakrájejte na plátky a nechte ji vypotit. Přebytečnou vodu pak setřete papírovým ubrouskem. Hrášek vyloupejte a krátce povařte. Pak ho ihned slijte ledovou vodou (neztratí barvu). Dejte vše do mixéru a rozmixujte.

02.

Poté směs promíchejte se stroužkem česneku, vejcem, moukou, nasekanou petrželkou, kmínem a podle chuti osolte a opepřete. Ze směsi vytvarujte placky a smažte je na oleji.

03.

Zakysanou smetanu smíchejte s druhým prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Pečivo seřízněte a spodní díly potřete připravenou smetanou. Přidejte polníček, zeleninovou placku, plátky mozzarelly, rajčat a dozdobte polníčkem.

Dáte šanci bezmasému burgeru?

Související témata:

Načítám