Hlavní obsah

Burger s cuketou a hráškem

Hodnocení:
(7)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Chystáte grilování? Oslňte burgery. Netradičními! Masovou náplň hravě nahradí třeba směs z cukety a hrášku. Nevěříte? Tady je recept!

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hrachových lusků
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 mozzarella
  • 1 rajče
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 hrst polníčku
  • olej na smažení
  • 4 ks pečiva
Článek

Postup

Krok 1: Cuketu nakrájejte na plátky a nechte ji vypotit. Přebytečnou vodu pak setřete papírovým ubrouskem. Hrášek vyloupejte a krátce povařte. Pak ho ihned slijte ledovou vodou (neztratí barvu). Dejte vše do mixéru a rozmixujte.

Krok 2: Poté směs promíchejte se stroužkem česneku, vejcem, moukou, nasekanou petrželkou, kmínem a podle chuti osolte a opepřete. Ze směsi vytvarujte placky a smažte je na oleji.

Krok 3: Zakysanou smetanu smíchejte s druhým prolisovaným stroužkem česneku, osolte a opepřete. Pečivo seřízněte a spodní díly potřete připravenou smetanou. Přidejte polníček, zeleninovou placku, plátky mozzarelly, rajčat a dozdobte polníčkem.

Dáte šanci bezmasému burgeru?

ynezorPumanzeSaNyknalC