Hlavní obsah

Dům tenistky Andrey Sestini Hlaváčkové: Minimalismus s tyrkysovými prvky i bazén s protiproudem!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se svým mužem je třináct let, ale teprve před čtyřmi lety spolu začali bydlet. Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková strávila téměř celý život po hotelových pokojích, byla to tedy pořádná změna. Jak vypadá její dům, kde bydlí s manželem a čtyřletou dcerou? Pojďte se podívat na návštěvu.

Článek

Andrea Sestini Hlaváčková nedávno v pořadu StarDance, v kterém sama před dvěma lety soutěžila, odtajnila novinku v podobě druhého těhotenství. Momentálně se doma připravuje na svou další mateřskou. S manželem Fabriziem Sestinim, italským tenisovým manažerem, už vychovává čtyřletou dceru Isabellu. Bydlí v krásném domě v Praze, kam nás pozvala nahlédnout.

Čechy jsou mému srdci nejbližší

Bývalá profesionální tenistka a deblová specialistka, která posbírala za svou kariéru nespočet titulů a trofejí, včetně stříbrné medaile ve čtyřhře na olympijských hrách v Londýně v roce 2012, procestovala snad celý svět. Nakonec se s manželem usadili v Čechách, ty jsou prý jejímu srdci nejbližší.

„Je to pro mě nejvíc, protože tady mám rodinu. Sice v Plzni, ale to je kousíček. Tíhnu k lidem, které znám z dětství, a manžel to respektuje. On nemá rodinu na jednom místě jako já, jeho příbuzní jsou v Bruselu, Římě, kamarádi v Americe, proto byla ta volba lehčí,“ prozrazuje Andrea a dodává, že předtím žil Fabrizio na Floridě, ale když otěhotněla, rozhodl, že se spolu přestěhují do Evropy.

První volbou byl Londýn, kde měl Fabrizio kancelář. Po porodu dcery ale velmi rychle zjistili, že jim britská metropole nevyhovuje, a těsně před vypuknutím pandemie covidu se stihli přesunout do bytu v Praze. „Po dvou letech jsme se ale začali poohlížet po větším domě. Přestože jsem vždycky tvrdila, že do baráku nikdy nepůjdu,“ svěřuje se tenistka, která si v roli maminky současný domov se zahradou a bazénem nemůže vynachválit.

Je to třetí domácnost, co jsem zařizovala

Jako malá vyrůstala sice v domě, sama však v roli profesionální tenistky strávila spoustu času v hotelových pokojích. Představovala si, že bude jednou bydlet v bytě.

„Svůj první byt jsem si zařizovala v Plzni, když jsem se odstěhovala od rodičů. Mým koníčkem je interiérový design, na cestách jsem si kupovala časopisy o bydlení a sledovala trendy. Měla jsem například černou tapetu, červenou kuchyň, která byla tehdy moderní, stejně jako velká oblouková lampa v obývacím pokoji. Už tehdy mi pomáhala kamarádka designérka a já zjistila, že jejich práce má při zařizování interiérů velký smysl. Proto jsem ráda, že i byt v Praze, stejně jako současný dům, mi pomohl zařídit architekt.“

Když uděláte bazén, chce to i novou terasu

Dům je zařízený v moderním minimalistickém stylu a ve světlých barvách. Spodní patro je hodně světlé, protože obývací prostor spojený s kuchyní je z obou stran prosklený. U domu se rozprostírá zahrada. Na té přibyl v létě bazén s protiproudem, původně ale nebyl vůbec v plánu.

„Asi tak, jako jsem kdysi nechtěla dům, jsem si říkala, že zapuštěný bazén je blbost. Šli jsme si tedy původně vybrat jen nějaký menší bazén, který vždycky jen na měsíc dva rozložíme a pak zase uklidíme. Jenže to dopadlo jinak. V obchodě s bazény jsme byli s dcerkou a té se zalíbil velký bazén. Nejdřív jsem si klepala na čelo, ale manžel měl s sebou plavky, protože jel zrovna ze sauny, a bazén s protiproudem hned otestoval. A hádejte, co máme na zahradě,“ směje se Andrea a dodává, že když už byl nový bazén, který je po celý rok vyhřívaný, museli udělat i novou terasu, k níž pak záhy přibyly i praktické fotovoltaiky.

„Máma mi vždycky říkala: Barák je neustálá práce a neustálé penízky navíc. Ale jsme tady s mužem šťastní. Víme, že si budujeme konečně něco svého a zapouštíme kořeny,“ dodává Andrea Sestini Hlaváčková.

Související témata:
Andrea Sestini Hlaváčková

Načítám