Hlavní obsah

Bydlení Nikol Moravcové prošlo velkou proměnou: Ložnici obětovali dceři a s manželem spí v obýváku!

Foto: Bonami

Foto: Bonami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usměvavá moderátorka, herečka a influencerka Nikol Moravcová nedá už několik let dopustit na pražskou Letnou. Pro nedostatek prostoru v bytě si rodina zkoušela ve stejné lokalitě najít něco většího. Nakonec se pustila do úpravy původního bytu a rozhodně nešlo o drobné kosmetické změny.

Článek

Nikolin domov se nachází ve dvoupatrovém bytě. Je inspirovaný industriálním stylem s boho prvky, které jej příjemně zútulňují. Přestože má byt dvě patra, musela se tříčlenná rodina s místem uskromnit. Naštěstí je ve hře ještě velká terasa, na které tráví Nikol s dcerou a manželem v létě většinu času. Terasa se nachází v horním patře stejně jako prostorný loft, který v sobě snoubí kuchyň, obývací pokoj a nově i ložnici v japonském stylu. Ta vznikla stejně jako nový dětský pokoj pro Violku ve spolupráci s online prodejnou nábytku a dekorací Bonami.

Místo ložnice dětský pokoj

Novinkou ve starém bytě je tak zcela nový koncept pokojů. Manželé Nikol a Karol, kterého influencerka mimochodem poznala přes seznamovací aplikaci, se totiž rozhodli, že svou původní ložnici předělají na dětský pokojíček. Vyšperkovali ho roztomilým nábytkem, kdy dekorace ladili do pastelových barev, mezi kterými stále převládá samozřejmě růžová. Malému holčičímu království dominuje postýlka ve tvaru domečku, kde má dcerka své útočiště.

„Zprvu jsem si naivně myslela, že seženeme větší byt, kde bude mít Violka vlastní pokoj. Jenže ceny byly buď naprosto šílené, nebo se nám zase nelíbila lokalita. Proto jsme se rozhodli zůstat nakonec tam, kde jsme, a vyřešit situaci menší rekonstrukcí,“ vysvětluje paní bytu, proč zůstává Letná nadále jejich osudem.„Navíc vedle mě bydlí moje mamka, která mi hodně pomáhá a vaří, protože já se v kuchyni příliš nevyskytuju. Poloha je pro nás zkrátka ideální,“ prozrazuje na sebe Nikol. Své bydliště chválí i v tom, že se nachází mezi dvěma velkými parky, což je ideální, když máte psa a malé dítě.

Foto: Bonami

Nový pokojíček čtyřleté dcery Violky je sladěný pastelovými barvamiFoto: Bonami

Postel se přesunula do obýváku

Jak můžete vidět na fotografiích, spaní pro sebe si manželé nechali navrhnout přímo do obývacího pokoje. Je prostorný a propojený s kuchyní a Nikol s Karolem si přáli, aby v něm bylo vše sladěno do přírodních barev. Nikol prostor navíc oživuje zelení. Přiznává, že čím dál více preferuje přírodní materiály. Kromě postele se sem vejde i velký gauč, krásný multifunkční konferenční stolek, pracovní koutek, jídelní stůl, ale dokonce i klavír. Bez něj by se prý jejich domácnost neobešla. Violka totiž ráda zpívá a rodina doma tráví večery často při hudbě.

„Jediné, co jsme v tomto pokoji museli obětovat, bylo domácí kino, které bylo na místě nové postele. Ta je v japonském stylu, protože jde o tenkou tvrdou matraci vyplněnou přírodním materiálem. Hned za ní se nachází také vchod na terasu, která je naším dalším pokojem. Naštěstí je orientovaná na východ, a tak jsme ji mohli ponechat bez pergoly. Na naší terase je totiž brzy stín,“ vypráví usměvavá moderátorka.

Terasa v boho stylu

Venkovní prostor díky širokému sezení z palet přímo vybízí k relaxu a povalování se u letních drinků. Atmosféru dotváří i světýlka a koberce se speciální úpravou, aby vydržely nepřízeň počasí. „Pokud prší, musíme však sezení sklidit dovnitř, ale tyhle koberce jsou snad nesmrtelné a vydrží opravdu všechno. Kdysi jsem si je pořídila také z Bonami a nedám na ně dopustit,“ dodává Nikol. S tím, že jediný stolek na terase je z mangového dřeva, které opravdu ven nepatří, a tak je to na něm už trochu vidět. Na zimu prý celou terasu rodina sklidí a zazimuje. Zimní měsíce totiž často tráví s radostí na jejich milovaném Lanzarote.

Načítám