Hlavní obsah

Dům bez dřeva a bez šedého betonu: Glamour styl na vesnici!

Foto: Martin Florian

Foto: Martin Florian

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brzy čtyřčlenná rodina se dvěma psy si nechala postavit dům v malebné vesničce. Chtěli se vyhnout klasickým kombinacím barev a materiálů a radši zvolili minimalismus šmrncnutý glamour stylem. Jak to dopadlo?

Článek

Novostavba v Novosedlech na Břeclavsku začala růst už v roce 2017, zkolaudována byla o dva roky později a letos na jaře byl dokončen interiér. Do bungalovu velkého 117 m² a s dispozicí 5 + kk se nastěhovala tříčlenná rodina, která se brzy rozroste o dalšího člena, a její dva huskyové. Ti ale mají samostatný domeček na zahradě.

Návrh od A do Z

Díky své práci poznal majitel domu interiérovou designérku Hedviku Novotnou. A protože se její styl práce manželům zalíbil, oslovili ji ke spolupráci. „Přáli jsme si mít dům navržený od A do Z a věděli jsme, že bychom to sami nezvládli, proto jsme chtěli odborníka. Viděli jsme několik fotografií z jejích realizací a bylo rozhodnuto. Návrhy přesně vystihovaly náš styl,“ říká k tomu majitelka.

„Majitelé mě oslovili v říjnu 2017, a i když v té době měli již téměř dokončenou hrubou stavbu, navrhla jsem pár stavebních úprav, takže se muselo bohužel bourat a znovu dostavovat,“ vzpomíná designérka.

Foto: Martin Florian

Dům v Novosedlech má 117 m² a dispozici 5 + kk. Jeho srdcem je obývací pokoj spojený s kuchyní a jídelnouFoto: Martin Florian

Bez dřeva a bez pohledového betonu

Moderní interiér, který si vysnili, neměl působit sterilně, ale útulně. Vyhnout se chtěli dřevu a dřevodekoru a také nechtěli mít dům podobný ostatním novostavbám – netoužili po kombinaci dřeva, bílé, betonu a antracitu, která je nyní velmi častá. Naopak si přáli zakomponovat lesklé povrchy a zlatou a stříbrnou barvu.

Konceptem a propojujícím prvkem prostoru jsou tak čisté linie, minimalistický a funkční nábytek a metalické odlesky. Na přání majitelky se povedlo zakomponovat i některé glamour prvky, které interiér zútulňují, například stříbrné a zlaté tapety a doplňky, polstrování lavice v šatně a v zádveří nebo polstrování čela postele.

Foto: Martin Florian

Nadšení jsou z výběru svítidel, hlavně z velkého výrazného svítidla Molecular od Kare Designu v obývací části. Krásný je i lustr Stella Koziol ve tvaru polokouleFoto: Martin Florian

Úložné prostory

Dostatek úložného prostoru, který byl dalším požadavkem investorů, do velké míry vyřešila samostatná místnost, která slouží jako šatna a pracovna. Díky bílému lesklému laminu, které použili na skříně, působí místnost vzdušně. Další úložné prostory jsou v zádveří, kam dopadá denní světlo skrz prosklené vstupní dveře i z obývací části a z chodby, kde je kulatý světlík.

I v pokoji 12letého syna je mnoho prostor na ukládání všech pokladů, aniž by místnost působila zahlceně. Navíc se sem designérce povedlo originálním způsobem promítnout jeho velkou vášeň – cestování: „Nechtěla jsem použít mapu, která se nabízí, ale je prvoplánová. Proto jsem zvolila jiné motivy, jako jsou kompasy a letištní čárové kódy v oranžovém rámu podsvětleném LED páskami, který tvoří čelo postele.“

Foto: Martin Florian

V zádveří je dostatek úložných prostor i polstrovaná lavice v glamour stylu. Denní světlo sem proudí skrz prosklené vstupní dveře i z obývací části a z chodby, ve které je kulatý světlíkFoto: Martin Florian

Relax ve vaně i u krbu

Oba manželé jsou velmi aktivní, kulturně a sportovně založení lidé. Mají náročné povolání, takže pro ně bylo důležité mít v novém domě i dostatek prostoru pro relaxaci – při poslechu hudby, sledování filmů nebo třeba ve vaně. Ta je částečně zapuštěná do podlahy a podsvícená, takže se tu odpočívá opravdu krásně. Stejně jako u krbu, který v zimě často využívají.

Velkou výhodou domu je zahrada s bazénem a terasou, které ještě nejsou zcela hotové. „Vzhledem k tomu, že se nám přístup Hedviky Novotné líbí, plánujeme ji oslovit i ohledně těchto návrhů. A aby u nás bylo vše kompletní, budeme brzy společně řešit i další dětský pokoj,“ uzavírají spokojení majitelé.

Foto: Martin Florian

Manželé si přáli velkou, částečně zapuštěnou a podsvícenou vanu i prostorný sprchový koutFoto: Martin Florian

Vizitka designérky

Hedvika Novotná pracuje od roku 2012 pod vlastní značkou NOVOdesign. Přednáší o designu a vychovává novou generaci interiérových designérů ve své Škole interiéru. Věří, že kvalita bydlení velmi působí na lidskou psychiku a celkovou životní pohodu. Preferuje jednoduchý a funkční styl, který jde ruku v ruce s ergonomií a estetikou. Více najdete na Novodesign.cz či na Skola-interieru.cz.

Reklama

Načítám