Hlavní obsah

Nenáročné, přitom efektní pokojovky pro začátečníky. Stačí je občas zalít a nedávat na přímé slunce

Foto: DimaBerlin, Shutterstock.com

Foto: DimaBerlin, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi ty, kdo postupně zahubí každou rostlinu, kterou dostanou do péče? Pak pro vás máme tipy na pár druhů pokojovek, které by to i s vámi mohly vydržet, protože jsou opravdu nenáročné.

Článek

Existuje rostlina, která nepotřebuje pravidelnou péči? Taková, jež vám odpustí, že ji zapomenete občas zalít, nebo nepotřebuje pohnojit? Dobrou zprávou je, že ano! Překvapivým faktem je, že většina rostlin zahyne spíš na přílišnou péči než kvůli tomu, že byste se jim věnovali málo. Jaké druhy pokojovek byste měli pořídit začátečníkům nebo notorickým zapomínačům zalévání a hnojení?

Jak se starat o pokojové rostliny?

Aby byly vaše pokojovky krásné a zdravé, nemusíte nad nimi trávit moc času, pokud vás to vyloženě nebaví. Stačí, když si vyberete správné druhy a dodržíte základní podmínky, které vyžadují ke svému růstu. Vybrali jsme takové, jež potřebují zalévat jen občas, stačí jim i nepřímý sluneční svit, a když si vzpomenete na přihnojování, berou to jako bonus. Následujících deset druhů snese péči začátečníků nebo těch, kteří si potřebují vyzkoušet své pěstitelské schopnosti - s minimálním úsilím vám budou dělat radost a ozdobí váš interiér!

Vhodné druhy pro začátečníky

Ve fotogalerii najdete nenáročné druhy pokojových rostlin včetně návodu na pěstování ke každé z nich.

Načítám