Hlavní obsah

Byt pro úspěšného muže. Luxusní interiér a terasa s vířivkou vás nadchnou!

Foto: ArchFactory (17x)

Mezonetový byt má v horní části společenskou zónu, odkud se nabízí výhled na Petrov a Špilberk

Interiér luxusního bytu pro mladého gentlemana vznikal bez jeho přítomnosti, neboť v době rekonstrukce pobýval v cizině. Architektovi nechal volnou ruku a s výsledkem je nadmíru spokojen.

Článek

Mladého muže zaujal mezonetový byt v posledním patře polyfunkčního domu v centru Brna. Vyhovovala mu dispozice, lokalita i odpovídající cena, naopak stávající interiér se s jeho představami spíše rozcházel. „Velmi dlouho jsem hledal střešní byt s velkou terasou, která by byla souvisle propojena s jeho společenskou zónou. Interiér jsem v tu chvíli vůbec neřešil, protože jsem už dopředu plánoval předat byt k rekonstrukci panu Machačovi z ArchFactory, jehož práci jsem znal díky svému dobrému známému,“ vzpomíná majitel.

Schůzka v Anglii a plná důvěra

Zadání bylo prosté – jednoduchost, ostré hrany, tmavší barvy a látková sedačka. „Záměrně jsem však nechal prostor architektovi, protože sám nemám, co se interiérů týče, dostatečnou představivost,“ doplňuje majitel. Společně se pak nad návrhy sešli v Anglii, kde tou dobou pobýval, a samotná realizace pak probíhala zcela bez jeho přítomnosti.

„Celý tým ArchFactory byl velice profesionální a vstřícný a já jsem se mohl plně soustředit na své pracovní povinnosti a jakékoli činnosti spjaté s rekonstrukcí v podstatě neřešit,“ pochvaluje si majitel.

Architekt David Machač tak jako v jiných případech vyslechl požadavky, přání, ale i klientův příběh a jeho představy o dokonalém bydlení, na jejichž základě sestavil architektonický návrh a provedl realizaci včetně dodávky veškerých doplňků od lamp a koberců až po držák na kartáčky a dávkovač tekutého mýdla. Velkorysost klienta, který mu prakticky nechal „volné ruce“, považuje za velkou přednost realizace.

Foto: Archiv studia

Linku navrhli s větší hloubkou, aby se vytvořil uzavíratelný pracovní prostor pro kuchyňské spotřebiče jako kávovar, mixér či rychlovarná konvice

Dvě patra a úžasná terasa s vířivkou

Celkově je byt velký 135 m2, dalších 118 metrů má úžasná terasa s altánem s posezením, vířivkou i zelení. Jeho spodní patro by se dalo označit za soukromou a horní patro za společenskou část, která navíc nabízí nádherný výhled na dvě zásadní dominanty města, tedy Petrov a hrad Špilberk.

„Dispozice se zásadněji měnila hlavně ve společenské části bytu, do které zcela nevhodně zasahovala koupelna. Tu jsme vytáhli směrem na terasu a elegantně ji schovali za dřevěnou stěnu. Prostor se tak výrazně pročistil,“ říká k tomu architekt. Technicky náročnější pak byly zejména nové rozvody TZB, hlavně elektroinstalace, která byla z velké části navýšena o inteligentní řešení, díky nemuž se dá veškerá elektronika ovládat pomocí smartphonu.

Foto: Archiv studia

Za dveřmi dřevěné skříně je koupelna a úklidová skříň s klimatizací. Francouzské okno vede na terasu

Většina nábytku přesně na míru

David Machač je spokojený, že se interiér podařilo sladit v materiálech, barvách i stylu. „Snažili jsme se vytvořit originální prostor, takže 95 % nábytku včetně stolů či sedaček je vyrobeno podle našich návrhů ve spolupráci s našimi dodavateli a řemeslníky,“ dodává k tomu. Například ve společenské zóně tak zaujme rohová sedací souprava a velký taburet z hnědé kůže.

Jídelna je od této části oddělena komodou, z níž se směrem nahoru vysunuje televize – je-li skrytá, otevírá se z pohovky ničím nerušený výhled na Petrov. Kuchyňskou linku v černém lesku navrhli s větší hloubkou, aby se vytvořil uzavíratelný pracovní prostor pro spotřebiče.

Foto: Archiv studia

Z černé komody se směrem nahoru vysunuje televize. V případě, že je skrytá, užívá si majitel z pohovky výhled na Petrov

Soukromí i práce v prvním patře

V dolním patře má pán domu svou ložnici s hvězdným nebem, na ni navazuje praktická šatna, která částečně zasahuje i pod schodiště. V pracovně si pak od papírů a monitorů může odpočinout nejen v kožené sedačce, ale také uklidňujícím pohledem z okna.

„Velmi mě překvapilo a potěšilo, že realizace byla k nerozeznání od vizualizací, které mi byly představeny před začátkem jakýchkoli úprav. Znamená to, že se nastěhujete do bytu, který znáte ještě předtím, než do něj fyzicky vkročíte. I tak byly mé první dojmy prostě úžasné,“ uzavírá majitel.

Foto: Archiv studia

Ložnice je zařízena pouze manželskou postelí vyrobenou na míru a vestavnou televizí. Atmosféru zintimňuje hvězdné nebe a decentní tapeta

Foto: Archiv studia

Stůl v pracovně je otočený tak, aby se majitel při práci mohl kochat výhledem z okna. Prostor tu má na veškeré archiválie a odpočívat může v černé kožené sedačce vyrobené na míru

Jak se vám pánský byt líbí? Co říkáte na ty výhledy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama