Hlavní obsah

Super móda. To je Camden v Londýně!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nakupovat v Camden Town je zážitekFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Milánu, Berlíně a Římu vás tentokrát zveme na jedno z nejsenzačnějších míst v Londýně - do bohémské čtvrti Camden. Pokud máte ráda nezávislou módu, nebo se ráda oblékáte zajímavě a chcete si třeba nevšedně oblečené lidi prohlédnout, je pro vás návštěva této čtvrti prostě povinností!

Článek

Metrem přímo do Camdenu

Do Londýna se dnes dostanete letecky za pár korun, ale dost často na některé ze vzdálenějších letišť, jako je třeba Lutton či Gattwick. K ceně letenky tak musíte připočítat ještě částku kolem 20 liber za vlak do centra Londýna. Odtud se do Camdenu dostanete za 25 minut metrem. Vystoupíte na stanici s jasným názvem Camden Town, pozor si dejte ale na to, že tato stanice v neděli odpoledne funguje pouze pro ty, kteří do této stanice přijedou, a nedá se zde tedy nastupovat.

Už když budete vylézat z metra na denní světlo, uvidíte první stánky a budete vědět, že jdete dobře! Ve stáncích naleznete hlavně nabídku oblečení, a to oblečení poněkud „úletového".

Foto: londonphotoproject.co.uk

Foto: londonphotoproject.co.uk

Rave, hippies nebo gotika?

Základem Camdenu jsou však trhy, které tvoří komplex budov. Ty působí trochu jako labyrint, proto je třeba dát pozor, aby se vám z té nabídky nezamotala hlava a neztratila jste se! Uvnitř se nachází obrovské množství různých obchůdků a butiků, ve kterých koupíte vše možné. Opět dominuje hlavně „originální" oblečení. Pokud vyznáváte seriózní styl, můžete tu zakoupit třeba i slušivý kostýmek, ale daleko spíše zde pořídíte módu dost neobvyklou. Pokud jste ale například zpěvačka gotické skupiny, pak jste na pravém místě - vybavíte se od hlavy k patě. Chtěla byste třeba korzet, dlouhý plášť až na zem a boty na dvaceticentimetrové platformě? Nebo se vám líbí styl hippies, či třeba rave styl plný duhových barev? Nic není problém!

Foto: www.curiouslyincongruous.net

Na trhu najdete spíše extravagantní oblečeníFoto: www.curiouslyincongruous.net

Čína, indická restaurace nebo hamburger?

Tašky už sotva vlečete a máte hlad a žízeň? Skvělé! Z tak neuvěřitelně široké nabídky jídla a pití totiž málem dostanete bolehlav. Skutečně - ještě nikdy jsem nezažila tak rozmanitou nabídku všech možných národních kuchyní! Máte ráda čínu? Dobrá, ale u kterého stánku koupit, když všechny voní tak senzačně? Anebo snad raději třeba kuře windalu a něco indického s kari? Nebo raději thajské nudle? Hamburger? Či něco vegetariánského? Věřte, že vybírat zde je velmi těžké! Vše totiž nebezpečně krásně voní a rozhodně vaši kapsu nezruinuje!

Spláchnout vše můžete třeba pivem natočeným v jednom ze spousty barů, či pochopitelně čímkoliv jiným. Bary jsou zde na každém rohu a zrovna v tom našem jsme nalezli ještě milou obsluhu z Čech. Sednout si můžete i na jednu z mnoha zahrádek a popíjet a kochat se přitom pohledem na zajímavě oblečené Londýňanky a Londýňany, kteří se rozhodně nedrží při zdi!

Odpočinete si u kanálu

A až se budete vracet zpět na metro (v neděli odpoledne použijte stanici Chalk Farm), všimněte si kanálu Regent's Canal. Ten je „roubený" prima zahrádkami kavárniček a barů, kam můžete nechat usednout svoje znavené nohy a kochat se z úlovků, které jste si na camdenském trhu pořídila!

Reklama

Související témata:
Camden

Načítám