Hlavní obsah

Skvosty ze šatníku Terezie Kovalové: Ulítávám i na ponožkách

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

V patnácti brečela, že jí nic nesedí, a nyní je tváří mnoha módních značek. Violoncellistka a modelka Terezie Kovalová (30) už našla svůj styl. A ten je vskutku vytříbený. Nahlédněte s námi do jejího šatníku.

Článek

Terezie Kovalová hraje na violoncello od svých osmi let. V současné době učí hrát děti na základní umělecké škole stejně jako její maminka. Díky bílým vlasům a jemným rysům působí jako křehká éterická bytost, ovšem když se s ní dáte do řeči, je v ní i kus sebevědomé drsňačky z Ostravy, odkud pochází. Už několik let bydlí v Praze v menším útulném bytě, kde jsme ji navštívili kvůli jejímu šatníku i my. Na první pohled byste neřekli, kolik zajímavých kousků, včetně svatebních šatů, se do něj vejde.

Jednoduchost a hra

Preferuje minimalismus, ale také se nebojí odvázat a s módou si pohrát. Sleduje trendy, zahraniční a české návrháře i módní časopisy. Sama sobě je stylistkou, s výběrem šatníku pomáhá i své mamince a dalo by se říci, že jde tak trochu proti proudu, neboť má ráda odlišnost. Móda je pro ni totiž zábava, ale zároveň musí být pohodlná a originální.

Foto: Eva Malúšová

Outfit na běžné nošení přesně vystihuje styl Terezie. Bomber je značky Nasa, džíny Levi's a boty i ponožky značky VansFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tento outfit Terezie oblékla na zahájení jednoho z fashion weeků. Kalhoty i vesta jsou značky H&M, boty značky Vans/Karl Lagerfeld a psaníčko od firmy AtmosphereFoto: Eva Malúšová

Ujíždím na ponožkách

„Oblečení řeším opravdu hodně. A mám pocit, že až s věkem se mi vytříbil styl. Konečně se nebojím být odvážná,“ říká Terezie, která je ambasadorkou značek Karl Lagerfeld, Vans nebo Komono. Největším oříškem pro ni prý bylo nalézt perfektně padnoucí džíny, neboť má klučičí postavu. „Správné džíny jsem hledala snad celý život. Nyní kupuji jedině Levi's, na které nedám dopustit. Stejně jako na barevné tenisky a ponožky. Na těch opravdu ujíždím,“ dodává violoncellistka.

Foto: Eva Malúšová

Sbírka bot čítá desítky kousků stejně jako sbírka brýlí a hodinekFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

„Výhodou většiny hodinek je, že jsou unisex, takže si je půjčuje i můj manžel,“ říká TerezieFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Brýle jsou velmi častým doplňkem Tereziných outfitůFoto: Eva Malúšová

Sama sobě vizážistkou

Terezie se nejenom ráda obléká, ale i líčí. „Je to takový můj rituál a můj koníček. Můžu se proměnit a být hezčí, provokativnější, můžu experimentovat,“ rozplývá se Terezie. Občas líčí i své kolegyně v kapele, kde dočasně účinkuje, včetně svérázné zpěvačky Vladivojny La Chia. V říjnu s nimi vyrazila na turné s recitálem 8 hlav šílenství (je věnován ruské básnířce a novinářce Anně Barkovové). Na koncert se můžete vypravit ještě 27. listopadu do Loun, 28. listopadu do Prahy a 29. listopadu do Kutné Hory.

Foto: Eva Malúšová

Takhle by Terezie vyrazila na nějaký společenský večer. Černý overal doplnila výrazným kabátem z designérské dílny českého módního návrháře Jiřího Kalfaře a botami na podpatku značky Aldo, které jsou prý výjimečně pohodlné. Jinak příliš podpatky nevyhledáváFoto: Eva Malúšová

Ještě se podívejte do šatníku hollywoodské hvězdy. Co nosí Reese Witherspoon (42) v civilu? Tenisky to tedy rozhodně nejsou. 

Reklama

Související témata:

Načítám