Hlavní obsah

Čeká vás štěstí? 7 znamení, která se vyplatí sledovat

Foto: Cabrerafoto, Shutterstock.com

Foto: Cabrerafoto, Shutterstock.com

Reklama

Říká se, že vesmír neudrží žádné tajemství, a když se má váš den obzvlášť vydařit, posílá vám předem dobrá znamení. Jak vypadají?

Článek

Jakkoli má člověk občas chuť ignorovat špatná znamení, vyplatí se zároveň mít oči na stopkách. Svět vám totiž posílá i znamení dobrá, a když uvidíte něco z níže zmíněných jevů, je jasné, že se ten den budete mít hezky. Co tedy vítat s úsměvem na rtech?

Kominická klasika

Asi nejznámější ze všech šťastných pověr je, že pokud potkáte na ulici kominíka a chytíte se za knoflík, budete mít štěstí… no, snad celých sedm nastávajících let. A když vám ještě mázne po tváři saze, bude to na doživotí. No jo, jenže jak často potkáte v dnešní době kominíka? Možná budou ale další znamení dostupnější...

Holubí štěstí

Překvapivě jsou nositelem šťastných zpráv často holubi, kteří nepatří zrovna k oblíbeným mazlíkům. A to, jak vás pro štěstěnu označí, taky není nic moc příjemného. Známkou šťastného dne je totiž holubí pokálení, a co si budeme povídat, málokdo by pro špetku štěstí obětoval kabát nebo vlasy. Bezbolestnější je pak druhá „metoda“, kdy stačí slyšet tři holubí zavrkání v řadě. Ale pozor, nesmí jich být ani více, ani méně, zkrátka magická trojka. A úplně největší štěstí pak čekejte, pokud je vrkající holub bílý. To už je ale rarita.

Padající hvězda

Padá hvězda, něco si přej! Padající hvězdy jsou spojené hlavně s plnícím se přáním, ale platí za dobré znamení tak nějak celkově, a když v noci nějakou zaregistrujete, znamená to, že následující den prožijete bez starostí. Podobné věci platí i pro „zlatý úplněk“ – když uvidíte na obloze nehybné rybí oko zabarvené do žluta a měsíc nebude kalit ani jediný mráček, vězte, že se další den nebudete muset bát žádných přešlapů a chyb.

Foto: EvGavrilov, Shutterstock.com

I kdybyste si nestihli nic přát, stejně vám přinese padající hvězda štěstí. Stačí ji jen vidětFoto: EvGavrilov, Shutterstock.com

Sedm barev duhy

Spatřit duhu je v první řadě moc pěkné, ale v druhé řadě to nosí štěstí – zvlášť když se po obloze klenou duhové mosty hned dva. Kořeny má tato pověra nejspíš v mytologii starých Slovanů, pro které byla duha posvátným mostem mezi lidmi a bohy. Kdo se totiž duhy dotkl, měl být vtažen za Perunem na nebesa a dočkat se jeho ochrany. Většina starých národů brala duhu jako rozhodně pozitivní znamení, posla dobrých zpráv nebo úsměv jejich božstva. Tak při dalším dešti se sluncem číhejte.

Exploze šampaňského

Skoro se zdá, že některé pověry si lidé vymysleli proto, aby je něco tolik nevytáčelo. Nejdřív holubí výkaly, teď explodující lahev šampaňského. Říká se totiž, že pokud vám bublinky vyšumí a v lahvi zůstane sotva na dně, nemáte plakat nad rozlitým mlék… šampaňským, ale naopak jásat, protože vás čeká kupa radostných událostí. Jiné pověry zase spojují vybuchující lahev sektu s těhotenstvím, tak si vyberte sami.

Foto: z.o.y.a, Shutterstock.com

Když otevřete šampaňské tak, že vám půlka vyteče, budete buď těhotná, nebo šťastná. Případně obojíFoto: z.o.y.a, Shutterstock.com

Svrbící dlaň

Tahle pověra je trochu dvousečná – pokud vás dlouhodobě svrbí dlaň (a to ne z toho důvodu, že vás právě cosi poštípalo nebo trpíte vyrážkou), může to být znamení dobrého i špatného. Když je to dlaň levá, budete mít v dohledné době bohužel smůlu. Pokud vás ale svědí ruka pravá, těšte se nejen na kopu štěstí, ale taky příjemnou finanční situaci!

Padající příbory

K příborům se váže spousta různých pověr, ale pokud vám nějaký kus tohoto jídelního vybavení spadne na zem, vězte, že to je dobré znamení. Padající příbory totiž znamenají příchod někoho, kdo vám dobře poradí nebo pomůže. Pokud na zem shodíte vidličku, bude to žena, pokud nůž, bude to muž. Pokud vám na zem spadne nůž ostrý a zabodne se, znamená to vyloženě dobrou zprávu, kterou vůbec nečekáte, ale udělá vám radost. Ale pozor, pokud příbor shodíte na zem schválně, nepočítá se to.

A jaké pověry se tradují ve vaší rodině?

Reklama

Související témata:

Načítám