Hlavní obsah

5 kroků, jak si přivolat štěstí. Cesta k pozitivnímu životu není složitá!

Foto: Aila-Images, shutterstock.com

Štěstí je to, po čem každý člověk touží ze všeho nejvícFoto: Aila-Images, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by nechtěl mít v životě víc štěstí? Tahle magická přísada se nedá koupit a přelétavě skáče z jednoho na druhého. Jak štěstí do svého života přilákat a také ho v něm udržet?

Článek

Jedno je třeba ujasnit rovnou – štěstí si jen tak vykouzlit nemůžete. Existuje ale několik způsobů, jak ho podpořit, přilákat, zkrátka trochu postrčit tím správným směrem. Poradíme vám, jak na to.

Myslete šťastně

První tip je nejprostší, ale vlastně úplně nejjednodušší. Musíte se štěstí otevřít, přestat se krčit kdesi v koutku svého nitra a negativním naladěním přitahovat jen a pouze smůlu. Přeprogramujte své myšlení tak, aby bylo vesmíru jasné, že po štěstí toužíte, jinak se totiž z místa nehnete. Zakažte si pesimistické myšlenky, zakažte si sebelítost a utápění se ve svých problémech. Myslete na svůj život s úsměvem a snažte se všechno vidět pozitivně. Jen tak si k vám štěstí najde cestu.

Sbalte si štěstí s sebou

Podpořte šťastné myšlenky tím, že s sebou vždycky budete nosit svůj pytlíček štěstí. Jaká bude jeho přesná podoba, to už záleží jen na vás. Nejlépe je začít s látkovým sáčkem neutrální barvy a do něj pak nasbírat pár drobností pro štěstí. Může to být cokoli, k čemu máte pozitivní vztah – usušený čtyřlístek, nalezené drobné, mince přivezené z ciziny, mušlička, blýskavý kamínek, třeba i pramen vlasů někoho vám blízkého.

Foto: Liderina, shutterstock.com

I chvíle strávené s dobrými přáteli přinášejí štěstíFoto: Liderina, shutterstock.com

Všichni ve svém životě několik takových maličkostí pro štěstí mají. Shromážděte je a noste stále při sobě někde v tašce. Tak se jejich síla znásobí, a navíc vám pomohou vždycky znovu najít šťastné myšlenky, když náhodou zakolísáte.

Odříkávejte šťastnou mantru

Vyhraďte si na sebe přes den pár minut – nejlépe hned ráno, abyste se nabili energií na celý den – postavte se před zrcadlo a odříkejte si svou šťastnou mantru. Může jít vlastně o jakoukoli větičku, která bude vyjadřovat to, že pouštíte štěstí do svého života, a že se vám tak nemůže stát nic zlého. Vypadat může třeba takhle: „Jsem šťastný/á a všechno se mi daří. Život mi přihrává do cesty samé pěkné věci.“

Možná své „kouzelné šťastné větě“ zpočátku nebudete věřit. Opakujte si ji však alespoň ze zvyku. Uvidíte, že jakmile fungovat začne, uvěříte. Jejím prostřednictvím totiž opět umocníte „šťastné“ nastavení mysli a začnete podvědomě do svého života přitahovat pozitivní energii.

Foto: Halfpoint, shutterstock.com

Když začnete myslet pozitivně, uvídíte spoustu věcí najednou tak nějak růžovějiFoto: Halfpoint, shutterstock.com

Naučte se štěstí dýchat

Podpořte touhu po štěstí také krátkou meditací s vizualizací. Usaďte se na pár minut někde v tichu a klidu, kde vás nikdo nebude rušit. Zavřete oči, zhluboka dýchejte. A pak si začněte představovat, že vás obklopuje klidná zelená barva, takový odstín, jaký je vám příjemný – zelená je totiž barvou štěstí. Představte si ji do nejmenších podrobností – jako kdybyste ji cítili na kůži, mohli se nadechnout její vůně.

A pak si představte, že barvu začnete po malých dávkách vdechovat. Prociťte to, jak vás zelený příval štěstí a radosti a klidu plní, jak pomalu prostupuje celým vaším tělem. Pro ještě větší účinek si můžete kolem sebe zapálit zelené svíčky. S krátkou meditací skončete v okamžiku, kdy budete mít pocit, že jste zelenou barvou štěstí zcela naplněni.

Obraťte se na druhé

Využijte svých blízkých a poproste je, aby vám trochu toho štěstí poslali. Všichni známe symbolické „držení palců“ nebo „poplivání pro štěstí“ – a ono to skutečně funguje. Pokud vám někdo, klidně i na dálku, věnuje pozitivní myšlenku, vyšle vaším směrem přání „ať se jí/jemu daří“, vesmír na to skutečně zareaguje. A čím víc takových postrčení bude, tím větší je i pravděpodobnost, že k vám štěstí skutečně dorazí.

A jak lákáte štěstí do života vy? Máte své rituály?

Související témata:

Načítám