Hlavní obsah

Čekáte dítě? 6 signálů, že vám to rozbije vztah

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodičovství je někdy pěkná dřina. O to větší, když partner nepomáhá ani jinak nespolupracuje. Že vám se tohle nemůže stát? Pokud letos čekáte miminko, dostaňte se do obrazu. Tyhle signály prozradí budoucí rozpad vztahu!

Článek

Flirt, rande, láska, kočárek. Obvykle to přesně takhle bývá. Jak je tedy možné, že se některé vztahy během těhotenství ženy nebo po narození dítěte rozpadnou? Ostatně ze studie, kterou uveřejnil britský deník „Daily Mail“, vyplývá, že narození potomka je více stresující než smrt blízké osoby či rozpad rodinných vztahů. 70 procent rodičů tak potvrzuje, že byli jako pár šťastnější před založením rodiny. Bude to i váš případ? Poznejte, zda vám hrozí, že se s vámi láska rozloučí, až se stanete rodiči!

Partner nemá čas a vždy musí být po jeho

„Takhle to dělat nebudeme. Jo, a v sobotu se připrav na to, že vyrazíme na hory! Není ti dobře? Tak si vezmi prášky!“ Žijete s člověkem, který zastává názor, že odpovídá za vás oba? Rozhoduje pomalu i o tom, kdy se máte jít vyčůrat nebo co si máte obléknout? Až miminko přijde na svět, připravte se na problémy. Z nastalé situace budete rozhození oba. Protějšek, zvyklý určovat, uzurpovat a komandovat, se s novou rolí, která si žádá vstřícnost a citlivost, pravděpodobně nevyrovná. A vy skončíte v slzách. Vždyť on vám a vašemu dítěti vůbec nerozumí!

Nehodlá ustoupit ze svých zvyků

Pravidelné dýchánky s kamarády, vyjížďky za dobrodružstvím, plány, přes které vlak nejede. Budoucí tatínek má stále návyky single jedinců, a ani pozitivní těhotenský test ho nepřiměl k tomu, aby se zamyslel na budoucností trochu jinak, než jak tomu bylo dosud? Pokud dává najevo, že svoboda a osobní vize jsou pro něj vším, připravte se na hádky. Unavená maminka opravdu nepřivítá s nadšením zprávu, že její partner „musí“ odjet na dvouměsíční cestu po Peru!

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Nezmění své zvyky ani kvůli dítěti? Je otázka, jak dlouho mu to budete tolerovatFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Trpělivost se u vás doma nenosí

Všichni někdy podléhají stresu nebo nedostatku času, ovšem jestli právě ve vašem vztahu není místo pro trpělivost, může se partnerství nebo manželství rozpadnout. Děti totiž potřebují a vyžadují hodně pozornosti a především trpělivosti, aby se něčemu naučily. A když si rozbijí koleno, rozhodně nepřestanou brečet okamžitě a na povel. A na intimní chvilky, tak jak jste je byli zvyklí trávit dřív, můžete na nějakou dobu rovnou zapomenout. Jste na to připraveni?

Nejste schopní najít společnou řeč

Neexistuje žádný způsob, jak opravit nějaký problém ve vztahu, pokud se o něm nebavíte. Vzhledem k tomu, že se pár po narození miminka nutně potýká s více stresujícími situacemi, je nutné umět jeden druhému naslouchat a mluvit spolu. V případě, že vám to nejde teď, věci se nezlepší ani potom, ba naopak.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Naučte se spolu mluvit o problémech ještě před příchodem dítěte. Pak už bude pozděFoto: fizkes, Shutterstock.com

Nemáte nikoho z rodiny

Ani jeden z vašich rodičů již nežije, teta bydlí 400 kilometrů od vás a okolo sebe máte jen nerudné sousedy? Šance, že vám miminko někdo pohlídá, byť na hodinku dvě, je velmi mizivá. Znamená to, že nebudete mít ani chvilku na to, věnovat se jeden druhému, zatímco by babička pohlídala. To může váš vztah poznamenat velmi negativně. Proto se pokuste do narození miminka navázat přátelské vztahy, nejlépe s párem, který je na tom podobně, abyste si později vypomohli.

Netáhnete za jeden provaz

Vybavujete si ty případy, kdy si partner prosadí svou, ačkoli vy mu oponujete? To je v pořádku, každý z vás do vztahu něco přináší, ovšem v rodičovské roli tohle moc nefunguje. Pakliže se nedohodnete na tom, že když máma řekne ne, táta to musí respektovat a obráceně, zaděláváte si na potíže. Partneři by měli být na jedné lodi. Přesněji řečeno, když mají rodiče rozdílné názory na výchovu dětí, nikdo z rodiny z toho nevyjde jako vítěz.

Ale neházejte flintu do žita a začněte na slabých stránkách svého vztahu pracovat hned teď! V době mezi kojením, přebalováním a pláčem se toho už moc nevyřeší.

Představovali jste si rodičovství jinak, nebo vás ničím nepřekvapilo?

Reklama

Načítám