Hlavní obsah

8 stavebních kamenů lásky aneb Co ženy opravdu chtějí

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Reklama

Říká se, že žena neví, co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane. Spíše než pravda je to ale alibismus. Jakmile jde o dlouhodobý vztah, u kterého si přejeme, aby vydržel na věky věků, víme moc dobře, co chceme.

Článek

Drahé šperky, pěkné tělo, co půl roku (minimálně) dovolená u moře a paní na úklid, aby nemusela žena nic dělat... Představy toho, po čem ženy touží, bývají dosti zkreslené. Bylo by pokrytecké tvrdit, že nechceme čas od času dostat třeba květinu. Jenže na tom vztah nestojí a nepadá. Aby partnerství mohlo fungovat, potřebují ženy trochu jiné věci.

1. Emoční inteligence

Hovoří se o tom, že v životě je důležité IQ, ale na EQ neboli emoční inteligenci se občas zapomíná. K čemu je vám muž, který může být sice myšlením na úrovni Einsteina, když neví, jak vyjádřit laskavost nebo porozumění, není empatický a soucit mu nic neříká? Emoční inteligence je velice důležitá, protože jedině dva takto zralí jedinci spolu mohou fungovat tak, aby se z jednoho z nich nestal duševní mrzák.

2. Ochrana

Mimo domov můžeme chtít zachraňovat třeba celý svět, ale jakmile se za námi zavřou dveře, potřebujeme být ochraňovány my. Většina žen je ve skrytu duše zranitelná a potřebuje mít vedle sebe statečného bojovníka, který je silnější než ona a který ji ochrání. Před nespravedlností světa, před mámou, se kterou se pohádala, před nadřízeným, který se po ní zrovna v práci svezl...

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Od životního partnera očekáváme, že nám bude oporouFoto: fizkes, Shutterstock.com

3. Prostor

Pohromou pro vztah může být nedostatek osobního prostoru. Žena potřebuje mít svoji chvíli pro sebe, ať už ji využije ke cvičení, k ležení na gauči s knížkou nebo třeba k výletu s kamarádkou. To samé ale platí i pro muže. Tahle odloučení mají ještě jednu přidanou hodnotu – pokud si od sebe občas „odpočinete“, dopřejete si krásného pocitu, kdy se vám po tom druhém stýská.

4. Čas

Na druhé straně ale žena také vyžaduje, aby si na ni muž udělal čas. Neznamená to ale sedět vedle sebe na pohovce a zírat do telefonu. Jde o čas, který nemusí být dlouhý, protože jeho hodnota se měří kvalitou toho, jak byl stráven. Může to být na procházce, při nějaké společné aktivitě, ale i při povídání si. Lidé si bohužel často myslí, že být spolu je to samé jako být vedle sebe.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Společně strávený čas, kdy věnujeme pozornost jeden druhému. To je nezbytný stavební prvek každého vztahuFoto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

5. Upřímnost

Je to upřímná láska, upřímné povídání, upřímná kritika, upřímné chování. Žena touží po tom, aby na ni muž nic nehrál. S upřímností totiž souvisí také důvěra, která je pro dobrý vztah klíčová. Bez upřímnosti není důvěra a bez ní zase láska.

6. Podpora

Nezáleží na tom, zda si žena vymyslí, že si chce otevřít restauraci, nebo že se třeba ve čtyřiceti rozhodne začít studovat vysokou školu. To, co od muže v tu chvíli potřebuje, je jeho podpora. Může to být sebevíc bláznivý plán, který se třeba nakonec nikdy neuskuteční, ale důležité je vědomí toho, že máte za sebou člověka, který sdílí vaše sny a chce vám pomoci je rozvíjet. Pak to totiž funguje i opačně.

7. Humor

Kromě humoru je také důležité, aby jej oba měli naladěný na stejnou notu. I když to může někomu připadat malicherné, většina žen chce mít doma muže, se kterým je legrace a mohou se společně zasmát. Humor navíc pomáhá přestát i těžší životní chvíle o trochu snáze.

8. Vášeň

Pozor, nepleťte si vášeň a sex, to jsou dvě různé věci. Vášeň totiž pomáhá ve vztahu udržovat jiskru mezi partnery. A také ženě dodává sebevědomí, že je pro svého muže stále přitažlivá a touží po ní. Vzájemné dotyky během dne, kdy kolem sebe projdete, políbení, fyzický kontakt – to všechno posiluje touhu po tom druhém.

Co je ve vztahu důležité pro vás? 

Reklama

Související témata:

Načítám