Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bramboráky jinak? Ozvláštněte je celerem a sýrem! Recept je jednoduchý, tak hurá na něj!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks celeru
    9
  • 4 ks brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 1/2 hrnku kořenové petržele
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 díl oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Celer a brambory nastrouhejte najemno, osolte, opepřete a smíchejte s prolisovaným česnekem, strouhaným sýrem, nasekanou petrželí a vajíčky.

02.

V rozpáleném oleji smažte malé placičky, které nechte odkapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte k rybám nebo v dvojnásobném množství jako samostatné jídlo.

Související témata:

Načítám