Hlavní obsah
Foto: 5PH, Shutterstock.com

Foto: 5PH, Shutterstock.com

Už máte dost koláčů, bublanin i džemu? Proměňte zdravý rybíz na likér!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 láhev
  • 500 g listů černého rybízu
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 kg rybízu
  • 750 g cukru krupice
  • 1 l pálenky
  • 1 ks skořice
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Do třílitrové zavařovačky nakladete jemně rozemnuté listy černého rybízu. Na listy poházíte pár hřebíčků,kousek celé skořice, nasypete kuličky rybízu a prosypete cukrem. Všechno to zalijete pálenkou nebo vodkou, pečlivě uzavřete a na tři měsíce zapomenete za oknem na sluníčku.

02.

Za čtvrt roku prolijte cedníkem, odeberte listy a koření. Přidejte kuličky rybízu a nechte další měsíc louhovat. Pak už jen přecedíte, necháte usadit a můžete si pochutnávat - jen opatrně!

Jaké domácí likéry připravujete vy?

Související témata:

Načítám