Hlavní obsah
3,3
(16)
Foto: 5PH, Shutterstock.com

Foto: 5PH, Shutterstock.com

Už máte dost koláčů, bublanin i džemu? Proměňte zdravý rybíz na likér!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 láhev
  • 500 g listů černého rybízu
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 kg rybízu
  • 750 g cukru krupice
  • 1 l pálenky
  • 1 ks skořice
Článek

01.

Do třílitrové zavařovačky nakladete jemně rozemnuté listy černého rybízu. Na listy poházíte pár hřebíčků,kousek celé skořice, nasypete kuličky rybízu a prosypete cukrem. Všechno to zalijete pálenkou nebo vodkou, pečlivě uzavřete a na tři měsíce zapomenete za oknem na sluníčku.

02.

Za čtvrt roku prolijte cedníkem, odeberte listy a koření. Přidejte kuličky rybízu a nechte další měsíc louhovat. Pak už jen přecedíte, necháte usadit a můžete si pochutnávat - jen opatrně!

Jaké domácí likéry připravujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám