Hlavní obsah

Čerstvý medový chléb

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Nudí vás bílé pečivo z obchodu? Upečte si vlastní chléb a to rovnou s medem a datlemi, který je dobrý s lehkou pomazánkou i samotný jen tak.

Ingredience pro:
1 chléb
  • 250 g bílé chlebové mouky
  • 75 g tmavé chlebové mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 balení sušeného droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce medu
  • 1 hrst datlí
  • 2 lžičky sezamových semínek
Článek

Postup

Krok 1: Mouku nasypte do mísy a přidejte sůl a droždí. Přimíchejte vodu, olej, med a několik minut rukama vypracovávejte hladké těsto. To poté přendejte na pomoučněný vál a prohněťte ho.

Krok 2: Přidejte datle, sezam, krátce zapracujte a dejte na hodinu kynout. Bochánek poté vytvarujte na plechu s pečicím papírem, nechte ještě 20 minut kynout, a poté dejte péct do trouby na 30 minut při 220 stupních Celsia.

Na pečení domácího chleba si prostě netroufáte? Nevadí, i v krámě se dají pořídit výborné kousky, podívejte se na naše tipy.

ynezorPumanzeSaNyknalC