Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Grilované cibulky zkaramelizují a krásně zesládnou. V kombinaci s balzamikem, řepou a špenátovými listy je to lahůdka.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červené řepy
  • 4 ks jarní cibulky
  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 4 hrsti listového špenátu
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Řepy uvařte doměkka, oloupejte a po vychladnutí je nakrájejte na větší kostičky. Očištěné malé bílé cibulky nakrájejte na čtvrtky. 

02.

Vrstvy cibulek oddělte od sebe a zprudka je opečte na grilovací pánvi nebo je orestujte na pánvi na olivovém oleji. 

03.

Na talířky urovnejte listy špenátu, poklaďte je řepou, pokapejte balzamikem a posypte cibulkami a pažitkou a zakapejte olejem. Salát osolte a podávejte s tmavým pečivem.

Reklama

Související témata:

Načítám