Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vařená řepa se skvěle hodí na rozmanité saláty, krásně vypadá, chutná sladce a je super zdravá.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červené řepy
  • 1/2 ks kapusty
  • 4 lžíce sterilované kukuřice
  • 50 g česnekového dresinku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 100 g balkánského sýru
  • 1 hrst čerstvého kopru
Článek

Postup

01.

Omyté menší řepy uvařte doměkka, sloupněte, nakrájejte na tenké půlměsíčky a rozdělte na talířky. Kapustu nebo i listy salátu operte, natrhejte na malé kousky a dejte na červenou řepu (viz fotografie). 

02.

Kukuřici slijte a smíchejte s 50g česnekového dresinku ( dle chuti) a rovněž dejte na salát. Ozdobte tenkými plátky sýra, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Posypte nasekaným koprem.

Načítám