Hlavní obsah

Květiny (nejen) na Valentýna

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kytice rudých růží je krásná pozornostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Červené květiny, a mezi nimi obzvlášť růže, patří k nejoblíbenějším a nejžádanějším. A nemusí se ani blížit Valentýn. Stůl nebo byt ozdobí po celý rok.

Článek

Růže je královnou květin, symbolem krásy, elegance, smyslnosti i romantiky. Rudá růže znamená v květomluvě miluji tě. Pro den svatého Valentýna je tak přímo předurčená. Ale nejen pro něj.

Růže je možné aranžovat do velmi moderních vazeb za použití moderních váz, ale i do romantických kytic. Konečný styl se odvíjí především od druhu a barev ostatních použitých květin a od stylu doplňků.

„Mezi zákazníky jsou velmi populární klasické tmavě červené odrůdy růží, jako Grand Prix nebo Passion," říká Denisa Lexová z Holandské květinové kanceláře a pokračuje: „Do módy ale přicházejí také mysticky vyhlížející, téměř černé a jakoby sametové okvětní plátky odrůd Baccara či Black Magic."

Tajemná černá růže

Kouzlo černých květin přitahuje pěstitele už po několik století. Černé tulipány a černé růže jsou snem mnoha šlechtitelů, i když vlastně úplně černé květiny neexistují, například zmíněné černé tulipány jsou ve skutečnosti tmavě fialové a černé růže velmi tmavě červené.

Červené květiny můžeme darovat nebo si je koupit jen tak pro radost. Dokážou naladit naši mysl na pozitivní vlnu, inspirovat nás a rozveselit.

Právem psychologové o červené říkají, že vyvolává nadšení a zájem, ale také urychluje lidský metabolismus, zvyšuje krevní tlak a zrychluje dech. Je těžké si jí nevšimnout - poutá pozornost a stimuluje k rychlým rozhodnutím.

Takže proč si byt nejen na Valentýna nezpříjemnit červenými gerberami, tulipány, delikátními anemónkami či chryzantémami? Když budeme mít takovou kytici nebo aranžmá doma na stole, kdykoliv kolem ní projdeme, budeme mít pocit, že svět je jen náš.

Reklama

Související témata:

Načítám