Hlavní obsah

České legíny: Pořiďte si barevné kousky do lesa i do posilky

Foto: Youngprimitive

Foto: Youngprimitive

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodíte v létě rády v legínách nejen do fitness centra a hodily by se vám do šatníku nějaké barevnější? Vyberte si z našich tipů. Porozhlédli jsme se u českých firem.

Článek

Sehnat ty pravé se zdá být mnohdy nadlidský úkol, ale možná jste dosud vybíraly sportovní legíny pouze u velkých značek a nejčastěji jste se dívaly jen po černé barvě. Co ale zkusit zabrousit do méně známých firem, které jsou sice menší, zato české?

Ať už vyrazíte cvičit jógu, zaběhat si v lese nebo na výlet, v legínách vám bude všude dobře. Jsou totiž pohodlné a praktické, a to v jakékoli délce. Navíc mohou mít ojedinělý design a materiál šetrný k planetě. Představujeme vám originální české značky.

Barevné Kinoko

Heslo téhle značky se vám bude zamlouvat: Pro každý zadek jiné legíny. U značky Kinoko, kterou založil Antonín Kokeš, najdete čtyři různé střihy i veselé barvy jako je vínová, lila, zelená i oranžová.

Náš tip: Sortiment legín doplňují i sportovní podprsenky, trika a tílka, která hravě sladíte s kalhotami. Nás zaujaly nejvíce legíny s kapsami na mobil.

Foto: Archiv firmy

Zleva: 7/8 legíny Loreen s kapsami na mobil, 1247 Kč; 7/8 legíny Lotta, 947 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Zleva: dlouhé legíny Lotta, 1097 Kč; ¾ legíny Loreen s kapsami, 1197 KčFoto: Archiv firmy

Hravý potisk Pura Vida

Máte dost nudných jednobarevných legín v posilovnách i na hřištích a patříte k těm odvážnějším? Pak jsou pro vás ideální modely mladé brněnské značky Pura Vida, jejichž ručně kreslený design od designérky Petruccyi je vskutku ojedinělý.

Náš tip: Vyberou si zde i dámy s větší velikostí, neboť značka nabízí legíny v různých délkách, zateplené i těhotenské, a až do velikosti 3XL. Šijí je výhradně české švadlenky u nás.

Foto: Archiv firmy

Zleva: dlouhé legíny Bulldog, 1800 Kč; ¾ legíny Woman, 1500 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Zleva: ¾ legíny Diamonds, 1350 Kč; těhotenské legíny Pudrovky, 2100 KčFoto: Archiv firmy

Udržitelné Circlle

Pokud vyznáváte filozofii život bez obalu (zero waste), budou se vám líbit legíny značky Circlle, jejichž hlavní myšlenkou je ohled na životní prostředí. Na výrobu oblečení včetně legín se používají recyklované materiály výhradně z plastu, a obaly jsou též kompostovatelné. Celé myšlence odpovídají střídmější barvy i minimalistický design, který stejně jako výroba vzniká v Česku.

Náš tip: Značka propojuje přátele a lidi, kteří podobně smýšlejí a chtějí pomoci planetě. Pořádá proto různé workshopy a lekce v přírodě, kde poznáte i zakladatelku firmy Natálii Krätsmar-Šmogrovičovou, která sama cvičí jógu.

Foto: @davidstejskal

Legíny Rebecca Power s vykrojeným pasem, 1990 KčFoto: @davidstejskal

Foto: @davidstejskal

Legíny Lunge Power s ultra vysokým pasem, 1920 KčFoto: @davidstejskal

Mladistvé Youngprimitive

Mladistvá streetová oděvní značka se odlišuje svými neotřelými potisky, které vymyslel a navrhl grafik a designer Filip Urban. Firma začínala původně s potiskem triček, ovšem časem se vypracovala a teď nabízí i legíny, které můžete zakoupit v limitovaných edicích, jež vám zaručí originalitu.

Náš tip: Milujete přírodu a její motivy? V tom případě si u značky Youngprimitive určitě vyberete super kousek na výlety po horách i do lesa.

Foto: Efa

Zleva: antibakteriální bambusové legíny Ying, 1290 Kč; dlouhé legíny Petroleum, 1290 KčFoto: Efa

Foto: Efa

Zleva: dlouhé legíny Sunset, 1290 Kč; dlouhé legíny Beskydy, 1290 KčFoto: Efa

Pohodlné Dragonfly

U této značky najdete bohatý sortiment oblečení nejen na fitness a jógu, ale i na čím dál oblíbenější pole dance neboli tanec u tyče. Jejich legíny jsou velmi pohodlné a k dostání jsou v různých variantách včetně sexy krajky v pase, nebo dokonce v sametovém provedení.

Náš tip: Značka, která má ve znaku vážku jako symbol lehkosti a svobody pohybu, vám zaručuje pohodlí, neboť žádné legíny nemají v pase gumu, ale pouze široký a příjemný pás.

Foto: Archiv firmy

Zleva: legíny s krajkou Adriana, 1090 Kč; vysoké sametové legíny Adriana, 1090 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Zleva: barevné 3/4 fitness legíny Naomi, 830 Kč; krátké fitness legíny Fiona, 760 KčFoto: Archiv firmy

Související témata:

Načítám