Hlavní obsah

Luxusní cukroví: Vyzkoušejte pařížské kuličky

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Tentokrát por vás máme opravdu luxusní záležitost: pařížské kuličky z bílé čokolády! Příprava není až tak náročná, ale zato požitek při ochutnávání? Královský! Tak s chutí do toho, uvidíte, že budete nadšeni nejen vy…

Článek

Když se do cukroví dávají samé dobré přísady, nemůže vzniknout nic než naprosto dokonalá sladkost. Ano, zní to trochu, jako když Pejsek s Kočičkou pekli dort, ale pro dnešní nepečené kuličky toto pravidlo prostě platí.

Na 30 kuliček budete potřebovat: 200 g bílé čokolády, 50 ml smetany ke šlehání (30%), 80 g másla, 50 ml rumu, 50 g strouhaných mandlí plus dalších 50 g strouhaných mandlí na obalování kuliček.

Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu spolu se smetanou. Až se vám hmota spojí, kastrůlek z lázně vyndejte a nechte zcela zchladnout (čokoláda nesmí být ani vlažná, protože by se v ní máslo rozpustilo).

Foto: Mona Martinů

Čokoládová hmota musí několik minut tuhnout!Foto: Mona Martinů

Ke zchladlému základu přidejte máslo, rum a vše dobře promíchejte vařečkou nebo ručním šlehačem. Nezapomeňte přidat i strouhané mandle, které čokoládový základ zahustí. Připravenou hmotu přelijte do misky a nechte přes noc v lednici ztuhnout. Je potřeba opravdu několik hodin odpočinku a chlazení, proto přes noc, věřte mi, neurychlíte to!

Foto: Mona Martinů

Mandle namočte na několik minut do horké vody, pak vám půjdou dobře loupatFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rum musíte vařečkou nebo metlou pečlivě zamíchat a zapracovatFoto: Mona Martinů

Druhý den už zbývá jen kuličky vytvarovat a obalit. Do mělké misky nasypte strouhané mandle, z čokoládového základu vždy lžičkou vyloupněte základ kuličky, v dlaních ji vytvarujte a obalte ve strouhaných mandlích. Pokládejte na talíř, a co nejrychleji vraťte zpátky do lednice. Uchovávejte v chladu, čokoláda velmi rychle měkne. Toto cukroví dělejte určitě těsně před Vánoci, aby se nezkazilo.

Foto: Mona Martinů

Z opravdu ztuhlé hmoty jdou druhý den kuličky dobře tvarovatFoto: Mona Martinů

Na které své cukroví jste zvlášť pyšní?

Reklama

Načítám