Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Česnekový chléb s taveným sýrem není žádná věda - pokud vlastníte domácí pekárnu. Zkuste ho!

5 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chléb
  • 350 ml vody
  • 4 stroužky česneku
  • 4 trojúhelníčky taveného sýra
    7
  • 2 lžičky soli
  • 250 g žitné chlebové mouky
    1
  • 310 g hladké mouky
    1
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička cukru krystal
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

Do pečicí nádoby nejprve nalijte vodu a olej, přidejte ostatní suroviny a dejte péct do pekárny. Ideálně na delší program, aby byl chléb nadýchaný.

A jaký domácí chléb máte nejraději vy?

Energetická hodnota celkem pro 1 chléb
Energie9 377,38 kJ
Bílkoviny68,56 g
Tuky25,92 g
Sacharidy427,03 g
Sůl14,31 g
SAFA18,22 g
Vláknina34,66 g
Cukry16,39 g
Související témata:

Načítám