Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Špízy? Jejich příprava je snad až hříšně jednoduchá, výsledek však za ten malý hřích rozhodně stojí. Zkuste tenhle chalupářský!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 špízů
  • 4 ks brambor
  • 2 ks paprik
  • 2 ks cibule
  • 2 nožky pikantní klobásy
  • 1 lžička soli
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g vepřové kýty
  • 1/4 lžičky pepře
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vepřovou kýtu nakrájejte na kostky, zakapejte olejem, promíchejte s propasírovaným česnekem, solí a pepřem. Nechte několik hodin uležet.

02.

Klobásu nakrájejte na kolečka, cibuli na měsíčky, papriky na kostky a brambory na plátky. Brambory můžete ještě lehce potřít olejem. Vše postupně navlékněte na špízové jehly a grilujte 20 minut.

Pokud vás špízy baví stejně jako nás, vyzkoušejte i ty ovocné se skořicí.

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie1 238,39 kJ
Bílkoviny18,25 g
Tuky16,94 g
Sacharidy17,56 g
Sůl1,14 g
SAFA5,28 g
Vláknina2,62 g
Cukry3,81 g
Související témata:

Načítám