Hlavní obsah

Chci mít nafukovací pannu!

Foto: www.allvoices.com

Nafukovací panna jde vyfouknout, manželka neFoto: www.allvoices.com

Reklama

Co je to s tím počasím? Předminulý týden jsem musel na chalupě odhazovat sníh(!). Sleduji sice předpověď v televizi, ale ta rosnička mívá tak krátkou sukni, že často zapomenu poslouchat.

Článek

Představte si letní pláž. Na dece sedí manželský pár. On si čte sportovní přílohu novin, ale ona má zřejmě své dny, a proto „držkuje": sluníčko nehřeje, deka kouše, místo je špatné... To však pro našeho hrdinu není problém. Jak neztratit nervy? Stačí odjistit ventil a partnerku srolovat. Žena v našem příběhu je totiž nafukovací panna. Tato bizarní scéna je okomentována slovy: „V ideálním světě můžete ženu vypustit." Ve světě reálném je k dispozici sklenička dobrého pití. Následuje logo alkoholové společnosti, pro kterou je tento spot v televizi vysílán. Znáte tu reklamu? Je to vtipné video, které bere vztahy mezi pohlavími s nadhledem, nebo „sexistická prasárna"?

Muži vs. ženy

Při chroustání jistých cereálních tyčinek jsem si přečetl doprovodný text na boku balení: „Čtyři sušenky vám dodají energii PRO PŮL HODINY VAŘENÍ!" Připojený obrázek ukazuje prsatou dívku mísící těsto. Děkuji potravinářské firmě, že vím, co je smyslem ženského života.

Od kraje silnice na mě zaútočil billboard propagující jedno sportovní autíčko. Slogan hlásal: „Mužská záležitost". Znamená to snad, že se z krásných a rychlých vozů můžou těšit pouze muži? Přitom není nic dráždivějšího, než když za volantem sexy fára zahlídnu sexy dívku (víc sexy je už jen představa, že sedím vedle ní a říká mi miláčku).

Na další šovinistickou bombu jsem narazil v novinách. Vedle fotografie krásné mulatky v bikinách stálo „Černá sedmnáctka za super cenu 7000 Kč". Inzerce přitom lákala na nákup sedmnáctipalcového monitoru v černém provedení.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Luxusní auto? Mužská záležitostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

I já jsem byl podveden. Horor Nenarození, který právě běží v našich kinech má skvělý plakát: ženský zadek v kalhotkách. K tomu strašidelné zrcadlo a v něm nějaký bubák, ale toho si nikdo nevšimne. Pokud máte nad zadečkem taky takové roztomilé jamky jako hlavní herečka Odette Yustman, okamžitě se u mě hlaste. Sex jsme měli mít už včera, musíme sebou hodit. Mimochodem, co je to za jméno - Odette Y... něco. Copak tu hrajeme scrabble? Film to byl neuvěřitelně nudný, ale vedle mě seděla kamarádka, choulící se ke mně při každé lekačce.

Média jsou nefér, ale někdo se přecejen snaží gendrové rozdíly smazat. Globální finanční krize nutí pár fešáků zrušit dovolenou na Bali; sem tam padne vláda, ale parlament EU má závažnější problémy: jak oslovovat ženy, aby si nepřipadaly diskriminovány vůči svým mužským kolegům. Jde o vytvoření nesexistického jazyka. Už žádné slečny, miss, mademoiselles a seňority. Od teď jenom paní! Oslovení slečna totiž pojmenovává nezadanou ženu, což není neutrální označení.

Kdo se v tom má vyznat? Chci být trendy, a tak jsem podle této aktuální novinky nazval svoji přítelkyni paní. Lekla se, že ji žádám o ruku. Na gymnáziu jsem naši fyzikářku provokativně oslovil slečno profesorko (byla svobodná, otravná a šedesátiletá). Navrhla mi dvojku z chování. Ženské zjevně nevědí, co chtít. Někdy bych je vypustil jako tu nafukovací pannu. Psssssssss...

Reklama

Související témata:

Načítám