Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jak si pohrát s lesním ovocem? Připravte s ním spolu s čokoládou jemný cheesecake.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 200 g čokolády na vaření
  • 4 ks vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
Krém
  • 250 g mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 200 ml smetany ke šlehání
Náplň
  • 150 g čerstvého lesního ovoce
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce třtinového cukru
K dokončení
  • 5 ks čerstvých jahod
  • 1 hrst čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou a cukrem. Když se směs spojí, dejte ji na vzduch zchladnout.

02.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do zchladlého základu pak po jednom všlehejte vejce a hladkou mouku. Těsto nalejte do formy a pečte v troubě asi 30 minut.

03.

Mezitím smíchejte všechny suroviny na tvarohový krém (včetně tekuté smetany) a dejte ho vychladit do lednice.

04.

Pudinkový prášek rozmíchejte ve vodě, smíchejte ho v hrnci s lesním ovocem a cukrem a přiveďte k varu. Pak ovocnou směs stáhněte z plotny a nechte zchladnout.

05.

Na korpus nakonec nalejte tvarohový krém, následuje směs z lesního ovoce a je to. Dozdobte případně mátou a jahodami a dejte do lednice odležet.

Energetická hodnota celkem pro 1 dort
Energie20 271,22 kJ
Bílkoviny78,29 g
Tuky339,49 g
Sacharidy362,9 g
Sůl1,36 g
SAFA198,98 g
Vláknina28,82 g
Cukry276,32 g
Související témata:

Načítám