Hlavní obsah

Cheesecake z New Yorku

Hodnocení:
(1)
Foto: greta blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Cestovat kulinářským světem můžete i ve své vlastní kuchyni. Upečte si s námi pravý cheesecake z New Yorku!

Ingredience pro:
1 dort
  • 150 g kakaových sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g sýru cream cheese
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička škrobu
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 50 ml 33% smetany ke šlehání
  • 100 g cukru krupice
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • čerstvé jahody
Článek

Postup

Krok 2: Kakaové sušenky rozemelte na jemný prášek a zalijte je rozpuštěným máslem. Sušenkový základ poté vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte do lednice a mezitím připravte náplň.

Krok 2: Cream cheese vyšlehejte s vejci, žloutkem, škrobem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem, smetanou a cukrem. Krémem poté naplňte dortovou formu a vložte ji do trouby péct. Prvních třicet minut držte teplotu na 180 stupních Celsia, pak ji snižte na 160 stupňů a ještě půl hodiny pečte. Troubu vypněte a asi dvě hodiny nechte cheesecake v troubě dojít. Přesuňte ho do lednice a nechte zcela zchladnout.

Krok 3: Ideálně druhý den ho už jen potřete zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem, nechte ještě krátce vychladit a podávejte. Jako doplněk se skvěle hodí čerstvé jahody.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama