Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cestovat kulinářským světem můžete i ve své vlastní kuchyni. Upečte si s námi pravý cheesecake z New Yorku!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 150 g kakaových sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g čerstvého krémového sýru
  • 2 ks vejce
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžička škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru krupice
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
K dokončení
  • 200 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Kakaové sušenky rozemelte na jemný prášek a zalijte je rozpuštěným máslem. Sušenkový základ poté vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte do lednice a mezitím připravte náplň.

02.

Cream cheese vyšlehejte s vejci, žloutkem, škrobem, citronovou šťávou, vanilkovým extraktem, smetanou a cukrem. Krémem poté naplňte dortovou formu a vložte ji do trouby péct. Prvních třicet minut držte teplotu na 180 stupních Celsia, pak ji snižte na 160 stupňů a ještě půl hodiny pečte. Troubu vypněte a asi dvě hodiny nechte cheesecake v troubě dojít. Přesuňte ho do lednice a nechte zcela zchladnout.

03.

Ideálně druhý den ho už jen potřete zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem, nechte ještě krátce vychladit a podávejte. Jako doplněk se skvěle hodí čerstvé jahody.

Reklama

Související témata:

Načítám