Hlavní obsah

Chřestová polévka s parmezánem

Hodnocení:
(27)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Na chřest narazíte na každém kroku. Přidejte vývar, brambory, smetanu, a za chvíli si můžete pochutnávat na vynikající polévce. Chřestová polévka s parmezánem vás dostane!

Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 2 brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • 75 g strouhaného parmazánu
  • 150 ml 33% smetany ke šlehání
Příloha
  • pečivo
Článek

Postup

Krok 1: Chřest očistěte, nakrájejte na špalíčky a zahřejte v hrnci na másle. 

Krok 2: Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, kostičky brambor, plátky česneku a vše krátce opečte.

Krok 3: Do hrnce nalijte vývar a polévku 15 minut povařte.

Krok 4: Přilijte smetanu, šťávu z citronu, sůl a pepř a základ rozmixujte na hladký krém.

Krok 5: Polévku stáhněte z plotny a jen zlehka do ní zamíchejte nastrouhaný parmezán. A můžete podávat!

Uvaříte si naši chřestovou polévku?

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 5. 2013

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.