Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sýrová pomazánka s pivem, opečenou slaninou a cibulkou je nejlepší na topinkách. Pro výraznější chuť ji nechte den rozležet!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g čedaru
    7
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce piva
    1
  • 100 g anglické slaniny
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sýr nastrouhejte a promíchejte s pivem, osolte, opepřete a přes noc dejte vychladit do ledničky.

02.

Druhý den oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno. Spolu se slaninou orestujte cibulku na troše olivového oleje. Obojí nechte vychladnout a spolu s petrželkou vmíchejte do sýrové pomazánky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 799,71 kJ
Bílkoviny27,29 g
Tuky34,1 g
Sacharidy3,83 g
Sůl2,74 g
SAFA17,51 g
Vláknina0,69 g
Cukry1,62 g

Načítám