Hlavní obsah

Chyby v líčení, které vás zbytečně dělají starší. Vyhněte se jim!

Foto: lenetstan, Shutterstock.com

Naučíme vás líčit se tak, abyste si nepřidávaly roky navíc. Jdeme na toFoto: lenetstan, Shutterstock.com

Reklama

Líčíte se, abyste vypadaly lépe. Přesto se můžete z neznalosti dopouštět zbytečných omylů, které vaší tváři přidávají roky. Jak se jim vyhnout a které to jsou?

Článek

Všechny ženy chtějí vypadat krásně a mladě, což dnes díky anti-agingovým kosmetickým produktům je o mnoho snazší, než tomu bylo dříve. Dámy ve zralejším věku ale často dělají takzvané beauty chyby, které jim další roky přidávají. Jak se jim při příštím líčení vyhnout? Stačí, když budete dodržovat několik jednoduchých pravidel.

Foto: Profimedia

Příliš tmavá rtěnka nebo nesprávně aplikovaná linka vzhledu přinese spíš škodu než užitekFoto: Profimedia

Pečlivě vybírejte odstín make-upu

Začneme podkladovou bází. Pokud zvolíte nevhodnou barvu, vytvoříte z přirozeně vypadající tváře nehybnou masku. Nejhorší chybou je, když k sobě neladí tón tváře a krku. Jestliže si vyberete příliš světlý make-up, váš obličej bude působit jako bez života. V případě, když sáhnete po moc tmavé barvě, rysy vypadají pak strhanější, unavenější, prostě staře.

Až budete v obchodě testovat make-up, sledujte i jeho konzistenci, ty hutnější vás opět postarší, neboť vrásky ještě více zvýrazní. Při zkoušení ho příliš neroztírejte po ruce, ale jemně vklepejte. Doma při nanášení začínejte od lícních kostí směrem k bradě. Pokud jste opálené, odstín tváře můžete doladit pomocí bronzeru.

Foto: archiv firmy

Podklad k líčení Moisture Rich Foundation SPF15 je velmi lehký a vypadá přirozeně. Na foto: Bobbi Brown, 1265 KčFoto: archiv firmy

Nepřehánějte to s tmavou rtěnkou

Temnější odstíny rtěnky totiž vaši pusu opticky „scvrknou“ a tenké, přísné rty rozhodně mládí nepřipomínají. Plnější a smyslnější budou díky světlým třpytivým odstínům. Na ty nemusíte rezignovat ani v pokročilejším věku, sluší totiž všem.

Foto: archiv firmy

Jemný růžový odstín rtěnky No 11 All About Cupcake bude vypadat zaručeně dobře. Na foto: Essence, 70 KčFoto: archiv firmy

Linka na horním víčku zvětší oko

Vizážisté často upozorňují na následující nešvar: kvůli tomu, že se vám linka na dolním víčku aplikuje snáz než na horním, opomenete orámovat vrchní část oka. To pak opticky „klesne“, což není zrovna kýžený efekt. Horní linku proto nanášejte vždy, oko se tím vizuálně otevře. Snažte se ji vytvořit co nejblíž k linii řas, pak bude vypadat velmi přirozeně.

Foto: archiv firmy

S linkou ve fixe se vám bude jednoduše zacházet. Na foto: Fine Line, Sephora, 290 KčFoto: archiv firmy

Barva tvářenky na míru

Zde platí stejné pravidlo jako s rtěnkou. Příliš tmavý odstín tvářenky vnese do obličeje stín, který rozhodně nepotřebujete. Šťavnatých tváří dosáhnete pomocí odstínu tvářenky, co nejvíc připomíná vaši přirozenou barvu. Odhalíte ji tak, že se lehce štípnete do tváří.

Foto: archiv firmy

Jemná růžová v odstínu Corall na tvářích přirozeně omladí. Na foto: Douglas, 279 KčFoto: archiv firmy

Použijete naše omlazovací triky?

Reklama

Související témata:

Načítám