Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Jen se vyndá z mrazáku a nechá povolit. Listové těsto je prostě úžasné! Už vás omrzely všechny ty záviny? Vyzkoušejte cibulový koláč.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 1 kelímek zakysané smetany
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 250 g sýra
    7
  • 5 ks cibule
  • 200 g listového těsta
    1
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pekáč vymažte nebo ještě lépe pokryjte pečicím papírem, těsto rozválejte, ale klidně ho můžete jen ,vytahat' na velikost pekáče a rozložit.

02.

Pak oloupejte a pokrájejte cibuli na větší kousky. Smažte na pánvi nikoli dozlatova, ale stačí když zesklovatí. Cibuli rovnoměrně rozprostřete na těsto, posypte vrstvou nahrubo nastrouhaného sýru.

03.

V misce rozšlehejte dvě vajíčka se zakysanou smetanou a touto směsí koláč potřete.

04.

Pak dejte péct při teplotě 180 až 200 stupňů než zezlátne. Pozor, aby se vám vrchní vrstva nepřipálila a těsto vespod nezůstalo syrové!

Koukněte i na další tipy na slané koláče.

Související témata:

Načítám