Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro milovníky citronových dezertů tu máme naprostou šlehačkovou delikatesu! Už jste zkoušeli citronovou pěnu? Že ne? Tak hurá do toho!

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pěna
  • 400 ml smetany ke šlehání
    7
  • 4 ks žloutků
    3
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 dl citronové šťávy
  • 1 hrnek mraženého lesního ovoce
Na ozdobu
  • 1 hrst pistácií
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne.

02.

Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, přimíchejte ji opatrně do citronové směsi a ihned podávejte ozdobené lesními plody a nasekanými nesolenými oříšky. Pokud v obchodě seženete jen ty solené, stačí je opláchnout vlažnou vodou.

A co zkusit citronovou pěnu servírovanou přímo v citronu?

Související témata:

Načítám