Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Svěží citrony si překvapivě dobře rozumí s bílou čokoládou. Vyzkoušejte vrstvené řezy – suroviny máte nejspíš doma a dezerty jsou rychle hotové.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
Těsto
  • 125 g másla
    7
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 špetka soli
Krém a poleva
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 5 kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 ks citronu
  • 50 g cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z másla, mouky, lžíce cukru a špetky soli vypracujte hladké těsto, které rukama jednoduše natlačte na dno malého pekáčku vymazaného máslem.

02.

Několikrát propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut péct.

03.

Mezitím si připravte náplň: Rozšlehejte vajíčka s moukou, práškem do pečiva, vanilkou, kůrou a šťávou z 1 citronu. Rozetřete na předpečený korpus a pečte asi 20 minut. Zbylou šťávu smíchejte s moučkovým cukrem a polevou potřete téměř vychladlý koláč.

Že z citrusů můžete vyrobit i nápadité bytové dekorace, a nejen sladké dezerty v kuchyni, se přesvědčte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám