Hlavní obsah

Co na vás prozradí tvar prstů i dlaň? Budete se divit!

Foto: Thinkstock

Vaše ruce o vás prozradí víc, než si myslíteFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtení z ruky neboli chiromantie je druh věštění. Každá čárka, vrch, tvar ruky, délka prstů, má svůj význam. Chcete vědět, co na vás prozradí bříško u palce nebo vrch ukazováku? Prozradíme vám to!

Článek

Intuici sice budete potřebovat, ale číst z ruky se může naučit v podstatě každý. Připravili jsme pro vás malý návod, jak na to!

Sledujte pahorky!

Na dlani jsou polštářky neboli pahorky. Hodně polštářků naznačuje hodně energie a naopak. Čím masivnější pahorek, tím výraznější vlastnost.

  • Velký palcový vrch – je u kořene palce. Silný, kulatý, teplý, mají lidé vitální, laskaví, vřelí, oblíbení. Suchý, tenký až se svraštělou kůží, znamená opak, neschopnost vřelosti a lásky. Úzký vrch naznačuje líného milence, sklon ke lhaní, nebo zálety.
  • Malý palcový vrch – leží mezi velkým palcovým vrchem a vrchem ukazováku. Abyste ho viděli, musíte mírně pokrčit dlaně. Je o odvaze, bojovnosti, pudu sebezáchovy. Plochý poukazuje na zbabělost, nadměrně vyvinutý na agresivitu a krutost. Plný mají lidé, kteří rádi spolupracují ve skupině.
  • Vrch malíku – vypovídá o aktivitě v životě, touze po profesionálním úspěchu a materiálním blahobytu. Příliš vyvinutý je známkou upovídanosti a bezohlednosti. Dobře vyplněný je znakem srdečné, chápavé povahy, málo vyvinutý je o ostýchavosti či nedostatku zájmu o druhé.
  • Spodní vnější vrch– je o tvůrčích schopnostech, intuici, podvědomí. Je u zápěstí naproti palcovému. Plný znamená schopnost převádět nápady do praxe. Vyvinutý natolik, že přesahuje zápěstí, je o sklonu k snění a velké schopnosti intuice. Čistý bez mnoha čar značí pevné zdraví.
Foto: Thinkstock

Vyznáte se v čárách svého osudu?Foto: Thinkstock

Porovnejte prsteníček a ukazováček!

Prsty na ruce mohou vypadat na pohled delší nebo kratší, než jsou ve skutečnosti. Změřte je a porovnejte jejich délky. Když je prsteníček silný, delší než ukazovák, značí to kreativitu a umělecké nadání. Když je naopak kratší, jste spíš praktický, realistický typ. A co dalšího na vás prozradí?

  • Palec – Čím výraznější postavení a velikost palce oproti jiným prstům, tím výraznější ego. Pevný palec značí extroverty a dobrou schopnost regenerace. Slabý mají ti s křehčím zdravím, nemající rádi výzvy. Dlouhý, hubený mívají snílci, co většinou moc nepracují, dlouhý, tlustý palec je o velmi silné vůli, krátký, hubený o pasivitě, manipulovatelnosti, krátký, špalkový naznačuje agresivitu až tyranství.
  • Ukazovák – Jupiterův prst, má vztah k egu, vůdcovským schopnostem, morálce. Prst vládne věcem, ve které osoba věří, vlastnímu pohledu na sebe a způsobu ovlivňování lidí. Nápadně dlouhý znamená pánovitost.
  • Prostředníček – Saturnův prst, je o morálních pohledech, vědecké schopnosti a tvrdohlavosti. Zvláště dlouhý je o pracovitosti, krátký o nezodpovědnosti.
  • Prsteníček – Slabý prsteníček ukazuje na nedostatek tvůrčích schopností, nápadně dlouhý prsteníček bývá u sklonu k hazardu.
  • Malíček– Krátký říká, že vám někdy dělá potíže nacházet pro své myšlenky vhodná slova. Čím je delší, tím jsou vyjadřovací schopnosti lepší. Prohnutý je známkou bystrosti.
Foto: Thinkstock

Někdo má dlouhé prsty...Foto: Thinkstock

Když sledujete čáry

Podobné čáry na obou rukách znamenají, že žijete spokojeně, nepřekračujete svoje meze. Chybí-li na pravé ruce čáry, které máte na levé, nevyužíváte vrozený potenciál. Více čar na pravé oproti levé ruce u těch, kteří žijí aktivně. Leváci se dívají opačně, to, co jim bylo dáno do vínku, mají na pravé ruce.

Nejznámější je čára života, která je o způsobu života, zdraví a důležitých životních událostech. Začíná zhruba na hrbolku u ukazováku a stáčí se směrem dolů kolem vrchu pod palcem. U vitálního člověka je o něco tmavší než zbytek dlaně.

Zmiňme ještě čáru hlavy, která je o intelektu, způsobu myšlení, přístupu k práci. Začíná spolu s čárou života. Dlouhá značí bystrou hlavu, pracovitost. Pokud je navíc hluboká, jste intelektuálně zdatný člověk. Narušení čáry je o duševním a fyzickém zdraví v oblasti hlavy. Křížící se čárky na začátku mohou znamenat problematické dětství.

Dobře se bavte! A napište nám do diskuse, jak na vás charakteristiky podle prstů sedí!

Reklama

Související témata:

Načítám