Článek
Postup
Krok 1: Všechny ingredience na palačinky prošlehejte (mouku můžete dát klidně hladkou), a pokud máte čas, nechte asi 20 minut odležet, s těstem se pak bude lépe pracovat a palačinky se nebudou trhat.
Krok 2: Mezitím nechte zkaramelizovat cukr s máslem, přilijte vymačkanou pomerančovou šťávu a podle chuti i trošku ostrouhané kůry (když jí je moc, nebo použijete i bílou část, může být hořká) a nechte pár minut provařit do zhoustnutí. Já jsem si pár dílků pomeranče vyloupala a na závěr přidala k sirupu.
Krok 3: Na máslem nebo olejem potřené pánvi usmažte čtyři palačinky.
Krok 4: Usmažené palačinky složte napůl a ještě jednou napůl do šátečku a nechte prohřát v sirupu. Nyní se rozhodněte, jestli alkohol vmícháte přímo k sirupu, nebo budete dezert zapalovat. V tom případě vše přelijte panákem likéru Grand Marnier, Cointreau či jiného likéru typu triple sec, případně i koňakem nebo brandy, a opatrně zapalte.
Tip: Omáčku dochuťte trochou citronové šťávy, dodá jí příjemný šmrnc.