Hlavní obsah

Čtenářka Monika: Oblékli jsme ji do modelů 5 českých návrhářů

Foto: Marie Bartošová

Monika si vyzkoušela modely od pěti českých návrhářůFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé z nich nejspíš už znáte, s jinými se možná setkáte poprvé. Přestože na adresu české módy slýcháme nelichotivé poznámky, i u nás je spousta návrhářů, které stojí za to sledovat. Tady je pět z nich!

Článek

Ačkoli modelky většinou oblékáme do cenově dostupné konfekce, tentokrát jsme se zaměřili na tvorbu tuzemských módních návrhářů. Jako každý model, i tyto něco stojí, ale rozhodně je na co se dívat! V oblečení z jejich aktuálních kolekcí pro podzim/zimu 2012–13 pózovala Monika.

La Formela

Československé spojení La Formela funguje teprve tři roky, počet jejich obdivovatelů ale raketově roste. Model, který vybrala stylistka, pochází z kolekce podzim/zima 2012–13. Nepřehlédnutelná je zejména halenka s dlouhými třásněmi a nadměrný kabát.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (La Formela, info o ceně u návrhářů), kabát (La Formela, 5500 Kč), halenka (La Formela, info o ceně u návrhářů), boty (Zara, 2999 Kč), pásek (Mango, 699 Kč)Foto: Marie Bartošová

Tiqe by Petra Balvínová

Značka Tiqe, za kterou stojí návrhářka Petra Balvínová, funguje od roku 2006. Podzimní kolekci Fluidum si zamilují vyznavačky barev, elegance a také jisté hravosti. Monika si vyzkoušela růžové šaty s dlouhým rukávem, které stylistka doladila límečkem a panenkovskou kabelkou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Tiqe, 7900 Kč), límec (Zara, 799 Kč), kabelka (Topshop, 865 Kč), boty (Guess by Marciano, 7350 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Panenkovské vzezření šatům dodá límečekFoto: Marie Bartošová

Tatiana

Tatianu Kovaříkovou netřeba představovat. Nepřekvapí ani barva, která v její nové kolekci dominovala. Jasně, černá. Tatianiným šatům ale nikdy nechybí nápad a propracované detaily. Jedny takové si vyzkoušela i Monika. Šaty s rolákem stylistka doplnila páskem, z dílny návrhářky pochází i dlouhé rukavice.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Tatiana, 16 800 Kč), pásek (Tatiana, 2800 Kč), rukavice (Tatiana, 2800 Kč), prsten (Topshop, 295 Kč), boty (Mango, 1599 Kč)Foto: Marie Bartošová

Jakub Polanka

Opomenout jsme nemohli ani návrháře Jakuba Polanku. Jeho kolekce pravidelně sklízejí obdiv, a to nejen u nás, ale i ve světě. Přestože barvami většinou šetří, jeho střihy jsou nenapodobitelné.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (Jakub Polanka, info o ceně v showroomu Stars Communication), kalhoty (Jakub Polanka, info o ceně v showroomu), vesta (Zara, 1500 Kč), náhrdelník (Mango, 699 Kč), boty (Guess by Marciano, 6999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zuzana Kubíčková

Zlínská rodačka Zuzana Kubíčková získala ve svých osmadvaceti letech ocenění Módní designérka roku 2011. Ikonická se stala nejen její dvojitá psaníčka, ale i originální modely, nicméně jejich nošení často vyžaduje notnou dávku odvahy. Nepřehlédnutelný je také kabát z její nové kolekce.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kabát (Zuzana Kubíčková, info o ceně u návrhářky), boty (Zara, 2999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Monika v kabátu od návrhářky Zuzany KubíčkovéFoto: Marie Bartošová

Který model u vás zabodoval nejvíce? Napište nám!

Styling: Veronika Králová

Vizáž: Janka Letková

Děkujeme showroomu s dekorativními látkami a tapetami MARTHI (Plzeňská 8, Praha 5) za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám