Hlavní obsah

Outfity čtenářky Terezy. Jak je stylistka změnila?

Foto: Marie Bartošová

Nejedno módní dilema jsme pomohli vyřešit jednadvacetileté TerezeFoto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také tu a tam tápete, k čemu nosit to super barevné sáčko nebo které boty zvolit k novým šatům? Nejste v tom samy! Ztracená si přišla i čtenářka Terka, kterou jsme svěřili do rukou zkušené stylistky.

Článek

Přestože jednadvacetiletou Terezu móda baví, občas si neví rady. „Někdy si přijdu malinko ztracená, přijde mi, že na svůj věk chodím zbytečně usedle oblečená. Většinu mého šatníku tvoří černá, tmavě modrá nebo krémová. Barvy se mi přitom líbí, jen s nimi, stejně jako s doplňky, moc neumím pracovat,“ prozradila nám Tereza. A právě s tím jí pomůže stylistka Ivana Pražáková. Čtenářku jsme nejprve vyfotili v jejích vlastních modelech (ponechali jsme i líčení), a poté se vrhla stylistka na změny.

Úkol dne: Více barev!

Modré sako se Tereze povedlo a kombinace s černou není špatná. Vzhledem k jejímu přání zapojit do hry barvy, jí ale stylistka vyměnila černou sukni za mladistvé zelené kalhoty. „Proti původní verzi nic nemám, ale na její věk je to zbytečně smutné a nevýrazné. Zelená s modrou vypadá skvěle, přidat můžete i kabelku v jiné barvě,“ komentuje stylistka Iva. Celek omladí i klobouk a trendy boty.

A jak se nová verze líbila naší čtenářce? „Vypadá to skvěle. Moc se mi líbí ty úzké kalhoty, navíc je to skvělá barevná kombinace. Super je i klobouk,“ pochvalovala si Tereza.

Foto: Marie Bartošová

Sako je na jedničku, ale černá je na Terezu moc tvrdá. Oblečení jí navíc zbytečně přidává na věkuFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Lindex, 799 Kč), boty (New Yorker, 619 Kč), kabelka (Sisley, 3999 Kč), náramky (Mohito – úzké – 149 Kč/kus, pletený 179 Kč), prsten (Aldo, 259 Kč), klobouk (New Yorker, 249 Kč)Foto: Marie Bartošová

Legíny ano, ale…

U druhého modelu se stylistka rozhodla zaměřit na legíny se zvířecím potiskem. „U Terezy bych vyměnila určitě obuv, původní kozačky jsou moc mohutné a v kombinaci se svetrem je to celé zbytečně mdlé. K legínám se určitě hodí delší topy, dobrá je kombinace dvou délek. Boty jsem vybrala tělové, k vzorovaným legínám to chce něco čistějšího,“ vysvětluje stylistka.

Tereza byla proměnou nadšená: „Vypadám úplně jinak. Tahle sestava by mě asi nenapadla, ale je to úžasné. Moc se mi líbí límeček a boty, jsou navíc opravdu pohodlné.“

Foto: Marie Bartošová

Vzorovaným legínám zbytečně škodí mohutné kozačky, co jim naopak svědčí, jsou delší topyFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: halenka (Lindex, 799 Kč), vesta (Lindex, 799 Kč), psaníčko (Aldo, 1099 Kč), prsteny (Aldo, velký – 259 Kč, set menších – 199 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Šaty? Jemnější!

Černým šatům jako takovým není co vytknout, na Tereze ale zase působí zbytečně tvrdě. „Kontrast šatů se světlým kabátkem tento dojem ještě umocňuje. Na slečně se mi více líbí jemné panenkovské šaty, kabátek jsem zachovala, ten vybrala skvěle. Může ho kombinovat s nejrůznějšími kousky,“ říká stylistka.

„Je to super, jsem v tom jako holčička. A ty boty jsou úchvatné. V tomhle bych mohla vyrazit jak do práce, tak i do společnosti,“ pochvalovala si Tereza.

Foto: Marie Bartošová

Černé šaty jsou klasika, kterou nic nezkazíte, Tereze ale více svědčí barvyFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Mohito, 1099 Kč), boty (Aldo, 1999 Kč), čelenka (H&M, 149 Kč), prsten (Aldo, set za 199 Kč), psaníčko (Aldo, 999 Kč), náhrdelník ve tvaru límce (Vero Moda, 549 Kč)Foto: Marie Bartošová

Trendy kožešinová vesta

Vestu z umělé kožešiny Tereze chválíme. Stejně jako předchozí modely není ani tato verze „špatně“. Opět ale bojujeme s nadvládou černé. „V této sestavě to nemá moc šťávu, vesta je navíc trochu beztvará,“ zhodnotila stylistka, která vyměnila černý top za bílou halenku. „Ta celek zjemní, přidala jsem ještě pásek, který Tereze více zdůraznil pas,“ dodala Iva. Outfity s kožešinou také zbytečně nekomplikujte, snadno byste mohly sklouznout k lacinosti.

A jak se líbila poslední sestava naší čtenářce? „Tohle u mě zvítězilo na celé čáře, je to o sto procent lepší než moje původní oblečení. Jen ty boty jsou trochu nepohodlné,“ zhodnotila Tereza.

Foto: Marie Bartošová

Kožešinovou vestu chválíme, zase se nám ale opakuje spousta černé a chybí tu doplňkyFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: džíny (Lindex, 999 Kč), halenka (Mohito, 749 Kč), pásek (Mohito, 249 Kč), boty (Mohito, 1099 Kč), prsten (Lindex, 129 Kč), náramek (Mohito, 179 Kč)Foto: Marie Bartošová

Chtěly byste si i vy nechat poradit s šatníkem a jednotlivými outfity? Napište nám na e-mail jana@prozeny.cz. Nezapomeňte připojit aktuální fotografie a připište, co byste na vašem stylu rády změnily. Budeme se těšit!

Styling: Ivana Pražáková

Vizáž: Lucie Koťanová (MA-DA Makeup Network)

Načítám