Hlavní obsah
3,5
(23)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Znáte to, je večer, nemáte moc času ani energie, ale doma očekávají teplé jídlo a koneckonců, vy si k večeři také zasloužíte něco dobrého. Co uvařit? Cuketové carbonara!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g širokých nudlí
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks chilli papričky
  • 4 ks cukety
  • 4 ks žloutků
  • 40 g parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v hodně osolené vroucí vodě podle návodu na obalu a mezitím si připravte cuketu: škrabkou na brambory z ní vytvořte dlouhé tenké plátky (nejlépe to jde tak, že ji postupně okrouháte ze 4 stran, až vám zbude tenký hranolek se semínky).

02.

Na velké pánvi zahřejte olej s nasekanou chilli papričkou a česnekem, opečte na něm plátky cukety a zlehka je osolte.

03.

Mezitím rozšlehejte žloutky s většinou sýra a čerstvě mletým pepřem. Scezené těstoviny vmíchejte k cuketám, zalejte žloutky a na chvilku vraťte nad plamen, aby se vše prohřálo. Podávejte posypané zbylým sýrem.

Mrkněte na další dobroty z cukety.

Reklama

Související témata:

Načítám