Hlavní obsah
2,9
(30)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vody se nedostává, síly po vedrech už taky moc ne, ale cuket? Cuket bude uprostřed léta vždycky dost! Jak zpracovat úrodu? Vsaďte na cuketové karbanátky!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 ks cukety
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 hrsti máty
  • 800 g brambor
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Cuketu omyjte, nakrájejte nahrubo, osolte a nechte asi 10 minut odstát. Poté z ní vymačkejte tekutinu a smíchejte ji s masem, vejci, pepřem, lisovaným česnekem i nasekanými bylinkami. Cuketové těsto zahustěte dle potřeby strouhankou.

02.

V dlaních pak tvarujte karbanátky, které pokládejte na plech s pečicím papírem. Na druhý plech rozprostřete pokrájené brambory, pokapejte je olejem, posypte solí a vše dejte společně péct asi na 40 minut.

Z cukety můžete také vykouzlit sladký cuketový koláč.

Reklama

Související témata:

Načítám