Hlavní obsah

Cuketové lečo do trouby

Hodnocení:
(10)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Máte přebytek cuket a už nevíte, co s nimi? Zkuste cuketové lečo do trouby!

Ingredience pro:
4 porce
  • 6 rajčat
  • 3 papriky
  • 4 vejce
  • 2 cukety
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky sušeného estragonu
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Papriky a rajčata očistěte a nakrájejte na kostičky. Cuketu oloupejte, nakrájejte na plátky, rozložte na cedník nebo utěrku, posolte a nechte zhruba půl hodiny okapat. Pak ji pokrájejte také na kostičky.

Krok 2: Připravenou zeleninu promíchejte s prolisovanými stroužky česneku, osolte a opepřete. Nasypte do pekáčku, poklaďte kousky másla a dejte do trouby na 180 stupňů Celsia na asi 20 minut.

Krok 3: Poté pekáček vyndejte, zalijte rozkvedlanými vajíčky a vraťte na 10 minut do trouby – tam ovšem zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia. A můžete podávat!

Jak jinak ještě zpracovat cuketu, se dovíte v našem článku o tomto zeleném pokladu.

ynezorPumanzeSaNyknalC