Hlavní obsah
2,5
(17)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máte přebytek cuket a už nevíte, co s nimi? Zkuste cuketové lečo do trouby!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks rajčat
  • 3 ks paprik
  • 4 ks vejce
  • 2 ks cukety
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky sušeného estragonu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Papriky a rajčata očistěte a nakrájejte na kostičky. Cuketu oloupejte, nakrájejte na plátky, rozložte na cedník nebo utěrku, posolte a nechte zhruba půl hodiny okapat. Pak ji pokrájejte také na kostičky.

02.

Připravenou zeleninu promíchejte s prolisovanými stroužky česneku, osolte a opepřete. Nasypte do pekáčku, poklaďte kousky másla a dejte do trouby na 180 stupňů Celsia na asi 20 minut.

03.

Poté pekáček vyndejte, zalijte rozkvedlanými vajíčky a vraťte na 10 minut do trouby – tam ovšem zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia. A můžete podávat!

Jak jinak ještě zpracovat cuketu, se dovíte v našem článku o tomto zeleném pokladu.

Reklama

Související témata:

Načítám