Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nevíte si rady, co s přebytky vypěstované cukety, nebo prostě jen hledáte inspiraci, jak naložit s touto zeleninou na vrcholu její sezony? Tady je jeden nápad!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks cukety
  • 100 g kešú
  • 4 lžíce droždí
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce pasty tahini
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka paprik
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks cibule
Článek

Postup

01.

Z neoloupaných cuket vytvořte škrabkou na brambory plátky, které ještě podélně překrojte napůl. Nudličky potom jen mírně prohřejte na pánvi s trochou másla. Až bude cuketa orestovaná, trochu ji posolte a případně i mírně opepřete.

02.

Ořechy namočte do studené vody (minimálně na dvě hodiny, ale klidně i přes noc), a poté slejte. Ořechy zalejte vodou a rozmixujte dohladka. Začněte s menším množstvím vody, a pokud bude potřeba, přidejte další. Omáčka by měla být krémová.

03.

Přimíchejte tahini, lahůdkové droždí a podle chuti osolte. Přidat můžete prolisovaný česnek nebo ho spolu s cibulí lehce orestovat, a až poté ho vmíchat do omáčky. Dochuťte trochou citronové šťávy a špetkou červené papriky. Toť vše!

Nemusí zůstat jen u krátkých nudlí, klidně můžete rovnou připravit cuketové špagety.

Reklama

Související témata:

Načítám