Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na salát použijte mladé, ještě máslové cuketky a krutony si připravte nejlépe čerstvé, z bagety opečené na másle nebo olivovém oleji.

15 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g mraženého hrášku
  • 2 ks červené cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks cukety
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Krutony
  • 1 ks bagety
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Cuketu nakrájejte na tenoučké plátky, osolte je a pepřete, posypte nasekanou čerstvou bazalkou, zakápněte olivovým olejem a nechte 20 minut odležet. 

02.

Hrášek krátce, asi minutu, povařte v osolené vodě, sceďte a zchlaďte. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. 

03.

Vše v hlubší míse promíchejte, rozdělte na talířky a posypte opečenými krutony.

Reklama

Související témata:

Načítám